AKTUELNO

"Naš sin je bio dete koje niije ni mrava zgazilo. Nešto što svaki roditelj može da poželi. Ništa mu nije bilo teško", kažu roditelji Miloša Sakovića (21), radnika nastradalog u stravičnoj eksploziji u fabrici "Edepro" u Bubanj Potoku.

Porodica ovog mladića slomljena od bola i u šoku zbog tragične smrti njihovog sina, brata, sestrića, smogla je snage i osvrnula se na život tragično nastradalog Miloša.

Roditelji Mirjana i Slaviša o svom sinu pričaju sve najlepše, o tome koliko su ponosni na sve što je postigao za života.

- Uvek je bio nasmejan, miran, tih, povučen. Voleo je decu iznad svega, a svoju sestru Mariju i roditelje više od života - pričaju Miloševi roditelji.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kažu, imao je sve najbolje planove koje roditelj može da poželi.

- Sredili smo kuću u kojoj živimo. Sredili smo i kuću u selu. Posadili šljivake. Ništa mu nije bilo teško da uradi - skrahni su njegovi roditelji.

Oni pričaju da je Miloš jako voleo selo i mesto iz kojeg je potekao. Kažu, za njegovog deda Belog je bio jako vezan. Njega je izgubio pre pet godina.

- Mi smo rodom iz Kuršumlije iz sela Ravni Šort, a živimo u Kaluđerici. Miloš je bio veliki patriota, voleo je Srbiju iznad svega. Non stop je nosio majice i dukseve sa obeležjem svoje zemlje - dodaju oni.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović

U firmi Edepro u kojoj je Miloš tragično izgubio život, ovaj mladić je radio više od godinu dana. U poslednje vreme radio je kao pomoćnik na strugu.

- Već godinu dana bio je prijavljen, a pre toga je nešto malo u fabrici radio honorarno. On nije imao ni jedan dan zakašnjenja u svom poslu - kažu njegovi roditelji.

U stravičnoj eksploziji poginule su tri osobe - Miljan Jojić (38) i Miloš Saković (21) nastradali su na licu mesta, a dok je Bojan Ružić (28) podlegao povredama dva dana kasnije, u bolnici.