AKTUELNO

Nakon što se pojavio uznemirujući snimak na kome se vidi kako žena iz Leskovca krvnički tuče decu, ona je uhapšena, potvrđeno je Južnim vestima iz policije.

Slučaj je Centru za socijalni rad u Leskovcu prijavio otac dece, a iz te ustanove kažu da su po dobijanju prijave odmah obavestili nadležne organe i da su deca sada sa ocem.

Kako navode iz policije, slučaj nasilja u porodici se dogodio još 5. novembra, a on je sada u nadležnosti Osnovnog javnog tužilaštva u Leskovcu.

"Odmah po dobijanju prijave iz Centra, naši službenici su reagovali i uhapsili majku te dece. O daljim postupcima odlučivače nadležno tužilaštvo", rekli su iz policije.

Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović ističe da su deca sada na sigurnom sa ocem.

"Otac dece je Centar obavestio o nasilju i dostavio snimak, koji smo mi odmah prosledili policiji. Policija je po našoj prijavi odreagovala. Ono što je bitno za Centar jeste da su deca sa ocem na sigurnom, a o daljim postupcima odlučivaćemo nakon što dobijemo izveštaje nadležnih organa", rekao je Momčilović.

U Leskovcu je po rečima direktora Centra u 2021. godini prijavljeno 35 slučaja nasilja u porodici, a od čega su žrtve u polovini slučajeva deca.

#Hapšenje

#Leskovac