AKTUELNO

Više javno tužilštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv S.K. (49) iz okoline Petrovca na Mlavi, zbog sumnje da je izvršio obljubu nad detetom zloupotrebom položaja.

Ujedno, njemu je produžen pritvor u kojem se nalazi od 25. oktobra, da ne bi ponovio krivično delo za koje se tereti, a za koje je predviđena kazna od pet do 12 godina zatvora.

Foto: Pixabay.com

Prilikom saslušanja, optuženi je priznao delo za koje se tereti, ali je to predstavio kao nešto prirodno, što ne podleže krivičnoj odgovornosti. Tokom istrage on je podvrgnut psihijatrijskom veštačenju, kojim je utvrđeno da je u trenucima izvršenja krivičnog dela bio uračunljiv.

Prema navodima optužnice, on je obljubu nad devojčicom izvršio u više navrata poslednjih nekoliko meseci. O tome je pričao jednoj osobi na Fejsbuku i tako je i razotkriven. Kada optužnica protiv njega postane pravosnažna, u Višem sudu biće zakazan glavni prestres.

Inače, on ima ukupno petoro dece. Troje je punoletno, a dvoje maloletno - devojčica od 12 godina i dečak od 10 godina. Pošto ih je majka napustila pre tri godine, dvoje maloletne dece sada je smešteno u hraniteljsku porodicu.