AKTUELNO

Dvojica povređenih u eksploziji u Leštanima B.R. i V.P. u kritičnom su stanju, saznaju "Novosti" u Urgentnom centru UKCS.

Oni su u šoku, a pod stalnim nadzorom lekara, koji zasad ne mogu da daju nikave procene, jer se strahuje da pored opekotina na velikoj površini tela, kod dvojice najteže povređenih radnika "EdePro" prilikom eksplozije u fabrici u utorak, moguće i tzv. plast povrede organa i tkiva, koje se naknadno ispoljavaju kao posledica izloženosti velikom udarnom talasu.

Foto: TV Pink Printscreen

U Urgentnom centru, kako je potvrđeno "Novostima", pored njih dvojice, hospitalizovano je još 18 povređenih, ali sa lakšim povredama.

-Ukupno je prefledano 22 povređena u eksploziji u Bubanj potoku, od kojih se posle dijagnostike dvojica smeštena na intenzivnu negu, a 18 je primljeno na 24- časovnu opservaciju, zbog mogućnosti da se naknadno ispolje tegobe - rečeno je "Novostima" u UC.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović

Optpust povređeni koji su primljeni na opservaciju planiran je do kraja dana, ako u međuvremenu ne bude komplikacija.

Timovi UC bore se za živote B.R. i V.P, koji su u teškom stanju. Oni su među prvima juče sanitetima transportovani u ovu ustanovu- B.R je primljen u 15,10 a V.P. u 15.45 sati.