AKTUELNO

Dan nakon nezapamćene eksplozije u krugu fabrike "EdePro" u Leštanima u kojoj su poginule dve osobe, M. J. (38) i M. S. (21), a najmanje 16 povređeno, prilaz fabrici je zatvoren.

Kako javlja reporter "Blica" na licu mesta je veliki broj policajaca, nekoliko ekipa Vatrogasaca i dve ekipe Hitne pomoći.

Iz kruga eksplozije još se širi dim koji se vidi iz okolnih naselja.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Kako saznajemo, slučaj eksplozije u "EdePro"-u preuzelo je Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu i istraga i uviđaj su u toku.

Policijske patrole zatvorile su Kružni put Leštane iz oba pravca. Prolaz je dozvoljen samo radnicima koji rade u blizini i to uz legitimacije.

Foto: Pink.rs

Nakon jučerašnje eksplozije, koja se dogodila u fabrici raketnih goriva, hitne službe su u pripravnosti. Poginule su dve osobe, a silina eksplozije bila je tolika da su oštećeni i mnogi okolni objekti.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju su uspeli su da stabilziju. Dolaskom na lice mesta ustanovljeno je da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Iz kruga fotografije se i danas širi gust beli dim koji je nadvio ceo ovaj kraj.