AKTUELNO

Kako reporterka TV Pink Lena Bursać javlja sa lica mesta u Leštanima, gde je juče izbilo nekoliko eksplozija, i dalje je nemoguće prići fabrici, dok su ekipe i dalje na terenu, radi mera predostrožnosti zbog novih potencijalnih eksplozija.

Kako dodaje, najverovatnije, još jedna osoba podlegla je povredama, dok je preostalih 15 radnika dobro.

- Tokom noći nije dolazilo do eksplozija, i nisu pronaženi novi povređeni radnici

Bursać dodaje, nadležni trenutno obilaze kuće koje su pretrpele matrijalnu štetu, kako bi sve što je uništeno, sve mogu da se sanira.

Foto: TV Pink Printscreen

- Eksplozija koja se dogodila, dogodila se u magacinu, i on je doslovno, tokom eksplozije ostao bez krova - ističe Bursać.

Ona dodaje da je čak 15 ekipa vatrogasaca bilo na terenu.

Prema rečima reporterke, građani su noć proveli u strahu od novih eksplozija, ali i strepnje od novih detonacija.

- Nadležni javljaju da je sve pod kontrolom - dodaje Bursać.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsećamo, smena od 40 radnika bila je u magacinu fabrike protivgradnih raketa EDEPRO u Leštanima u trenutku kada se juče popodne dogodila snažna eksplozija. Mediji su izveštavali o dvoje smrtno stradalih i nekoliko teže.

Na društvenim mrežama zabeležene su dramatične scene na kojima se vide automobili u plamenu. Povređeni su dovezeni na Vojno-medicinsku akademiju i u Urgentni centar sa opekotinama, povredama na glavi i telu i u stanju velikog šoka. Radnici koji su bili na mestu nesreće i imaju manje povrede nalaze se na opservaciji u Kliničkom centru Srbije gde bi trebalo da se utvrdi da li je došlo do trovanja.

Autor: