AKTUELNO

Dve osobe poginule su danas u eksploziji fabrike raketa na Kružnom putu u Leštanima, koja se dogodila nešto posle 14 sati, a čak 16 je povređeno.

Povređeni radnici zbrinuti su u beogradskom Urgentnom centru i Vojno-medicinskoj akademiji, a među njima ima i teže povređenih, srećom, ne životno ugroženih.

Bilo je strašno, eksplozija na sve strane. Šta da misliš u tom trenutku, gledaš glavu da spasis. Mene je zatrpala zemlja. Kad sam ustao odmah sam krenuo da tražim kolege, da vidim jesu dobro - rekao je na početku razgovora jedan od radnika koji je zbrinut u Urgentnom centru.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović

Sa glavom u zavoju, sada traga za svojim kolegama hodnicima ove ustanove.

Kaže da je jedini ovde, međutim, kako su potvrdili Tanjugu, U Urgentnom centru u Beogradu nalazi se devet od 16 povređenih u eksploziji. Oni su oko 14 sati primljeni na dijagnostiku.

Kako je rečeno dve osobe su u teškom stanju, dok ostalih sedam se nalaze na dijagnostici i njihova klinička slika nije još određena.

Međutim, do saznanja do kog su stigli beogradski mediji, dvoje teže povređenih imaju opekotine, a neki su poslati na toksikologiju zbog udisanja štetnih gasova.

"Živa nisam, telefon ne prestaje da zvoni"

Sestra povređenog radnika kaže da su detonaciju čuli u svojoj kući i da su odmah znali šta je i gde moglo tako da pukne.

- Živa nisam, od 14 sati traje, telefon ne prestaje da zvoni... Čekam ovde, videla ga, pričala sa njim, nagnutao se dima i ne čuje, to je sve što znam. Njega je Hitna pomoć dovezla. O drugima nemam informaciju. Van sebe sam - rekla je ona.

Foto: E-Stock/Koca Sulejmanović

S druge strane, situacija kod fabrike je malo drugačija.

Policijske patrole, koje su stajale na 200 metara od fabrike u kojoj se dogodila eksplozija, pomerili su novinarske ekipe na veću udaljenost odnosno za još 300 metara od prilaza fabrici, kako kažu, iz bezbednosnih razloga.

Foto: TV Pink Printscreen

Podsetimo, eksplozija u fabrici dogodila se danas oko 14 sati. Ljudi koji žive u neposrednoj blizini strahuju od novih detonacija.

Prijatelji čekaju informacije

Jedan mladić je skoro tri sata proveo na operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je neizvesno, a u Urgentnom centru je majka povređenog mladića.

Foto: TV Pink Printscreen

Prijatelji jednog od povređenih kažu da čekaju nove informacije o povređenom drugu (mladiću koji ima nešto više od 20 godina) i da trenutno znaju da je na ušivanju.

- Ne znamo da li će ga zadržati u bolnici ili će biti pušten na kućno lečenje - rekli su oni, prenose Novosti.

Foto: Pink.rs

"Situacija trenutno stabilna"

Komandant vatrogasne brigade Miloš Majstorović rekao je da je situacija trenitno stabilna u fabrici, ali da se ekipe i dalje nalaze u pripravnosti.

- U ovom trenutku situacija je stabilizovana. Naše ekipe zajedno sa policijom i Hitnom pomoći ostaju na licu mesta do potpune sanacije prostora, a sve mere koje smo preduzeli su u cilju sprečavanja posledica po naše sugrađane - rekao je Majstorović.

Kada se vatrogasci budu povukli sa lica mesta, onda nastupaju policajci koji će moći da izvrše uviđaj, nakon čega će se znati uzrok eksplozije.