AKTUELNO

Kako je istakla, najadekvatnija kazna bila bi smrtna presuda.

Apelacioni sud u Nišu odbacio je, kao neosnovanu, žalbu odbrane Vladice Rajkovića (29), iz zaječarskog sela Vratarnica, i potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je on osuđen na jedinstvenu kaznu od 40 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubistva trogodišnje Anđeline Stefanović, kao i ubistva komšinice Dragane Stanković (47).

Majka male Anđeline kaže da je jedina adekvatna kazna za ovakav zločin smrtna presuda.

Pročitajte još: POTVRĐENA PRESUDA: Evo na koliko godina je osuđen silovatelj i ubica male Anđeline

- Jedina adekvatna kazna za smrt moje Anđele je smrtna kazna . Oči bih mu iskopala da mogu! Pokušala sam jednom da mu se približim, ali ga zatvorski čuvari štite.

- Posle svakog susreta na sudu ponovo proživljavam sve muke i plačem zbog zla koje je naneo mom detetu. Ova kazna od 40 godina znači da jednog dana ipak može da izađe iz zatvora i ubije neko dete ili ženu - kaže očajna Danijela.

Foto: Printscreen Youtube

Ona se osvrnula i na Rajkovićevu žalbu Apelacionom sudu da se poništi prvostepena presuda i da mu se sudi ponovo.

- Rekla sam vam prošle nedelje da mu to neće proći i kao što vidite nije. Neka odgovara za ono što je učinio - dodala je Danijela.

Podsetimo, odbrana Rajkovića tražila je novo suđenje jer je smatrala da on u trenutku kada je silovao i ubio malu Anđelinu bio u stanju teškog pijanstva, zbog čega mu je uračunljivost bila bitno umanjena.

Foto: Telegraf

Advokati su tvrdili i da je načinjen niz propusta, jer je krv ubice iz Vratarnice na analizu uzeta gotovo 14 sati od momenta kada je počinjen taj stravičan zločin, pa je ispalo da je "bio pripit dok je, zapravo, bio u stanju teškog pijanstva".

Apelacioni sud je, na osnovu izvedenih dokaza, ustanovio da nema elemenata za poništenje presude I potvrdio presudu Višeg suda u Zaječaru, čime je ona i zvanično postala pravosnažna.

#Presuda

#Ubistvo

#Vladica Rajković

#Vratarnica

'