AKTUELNO

Za glavu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, vođe kriminalnog klana koji se trenutno nalazi u pritvoru zbog sumnje da je naredio i izvršio šest brutalnih likvidacija, pripadnici "škaljarskog klana" iz Crne Gore bili su spremni da plate čak 700.000 evra, pišu mediji. Božidar Spasić, nekadašnji obaveštajac, kaže da mafija godišnje potroši milijardu evra.

Spasić ističe kako cene u podzemlju zavise od mete, a da se novac troši na štek stanove i investicije. Spasić za "Novo jutro" na Pinku kaže i kako je lako pronaći čoveka koji će biti ubica, kao i da je potrebno da on samo zna dobro da rukovodi oružjem.

Foto: TV Pink Printscreen

Jeftiniji pristaju, jer ne pripadaju toj nekoj eliti ubica i onda oni kvare posao ovim velikima. Veoma je lako pronaći ubice, to su uglavnom ljudi koji znaju da barataju oružjem, da mogu da ga nabave, da mogu da se maskiraju... To je jedan model da ubije čovek i nastavi, kao da se ništa nije desilo. Cene koje se određuju zavise od mete, mnogo je para u podzemlju, tako da 700 hiljada evra nije ništa. Mafija godišnje potroši milijadru evra na ubistva, na sakrivanje, na štek stanove, na investiranje... Kada saberete to, to je ta suma i to se zarađuje od poslova koje obavljaju - kaže Spasić.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs, kaže za Pink da veliki broj ubica dolazi iz Bosne i Hercegovine, kao i da se 700 hiljada evra, koliko je novca mafija spremila za likvidaciju Belivuka, troši na logističke potrebe.

Foto: TV Pink Printscreen

Mnogo tih ubica je dolazilo iz Bosne i Hercegovine. Mi imamo informaciju da je bilo spremno 700 hiljada evra za glavu Veljka Belivuka. To je cifra koja mora da se potroši na te logističke potrebe. Sa druge strane on piprema atentat i kreće u akciju - rekao je Radulović.