AKTUELNO

Zlata Živković (64) poginula je u stravičnoj nesreći koja se juče oko 11.30 dogodila na Mirijevskom bulevaru u Beogradu, kad je, kako se sumnja, Denis K. (21) automobilom BMW izleteo s kolovoza i iščupao banderu, koja je pala direktno na nesrećnu ženu.

Osumnjičeni Denis K. posle nesreće je uhapšen. Utvrđeno je da nije bio pijan, ali i da nema vozačku dozvolu i da BMW nije registrovan.

Izašli u šetnju

Delovi automobila bili su razbacani po celoj ulici, a bandera koja je usmrtila ženu je odletela nekoliko desetina metara. Na mestu tragedije bio je i suprug nastradale Jovica Živković, koji je i očevidac nesreće. Nesrećni čovek kaže da mu je supruga nastradala bukvalno pred očima.

- Operisao sam srce pre nedelju dana, pa me je Zlata pozvala da prošetamo malo. Kad smo došli do pumpe, rekla je da ide u prodavnicu, a da ja, pošto sporo hodam, nastavim pravo, pa će me ona stići - kaže za Kurir vidno uznemiren Živković:

- Ugledao sam BMW, koji je proleteo u smeru ka Karaburmi. Gubio je kontrolu, a ja sam pomislio u sebi: "Ovaj momak će poginuti." Samo nekoliko trenutaka kasnije začuo sam jak udarac, okrenuo se i video da se auto zakucao u ogradu i da bandera pada. Odmah sam pozvao svoju ženu na telefon, ali je bila nedostupna. Shvatio sam da je mrtva.

Foto: Čitalac portala Pink.rs

Tast vređao policajce

Nije Denis vozio, nego kupac auta! Na mestu tragedije juče su bili i rođaci osumnjičenog Denisa K., koji su sve vreme tvrdili da on nije vozio. - Kod njega je došao momak koji je hteo da kupi taj auto. On je vozio kola da bi ih probao, napravio je šta je napravio i pobegao posle udesa, jer su mu kola bila tu na pumpi, a našeg Denisa su uhapsili. Žao nam je žene, nevina je stradala - tvrdio je tast. U jednom trenutku rođaci su napali i vređali policajce, ali je gužva koja se stvorila brzo raščišćena, na miran način.

Nesrećni čovek potom je briznuo u plač i dodao da je on pozvao Hitnu pomoć, a da su lekari njemu dali lekove.

- Ništa mi ne treba, sve ću imati, samo moje Zlate nema! Četrdeset godina smo bili zajedno, nikad se posvađali nismo, a evo kako sam ostao bez žene. Zašto li smo i krenuli u šetnju - plakao je Jovica.

Zapalili sveću

Uz njega su bili i drugi članovi njegove porodice, koji su ga grlili i tešili, a na kraju su svi zajedno zapalili sveću na mestu na kom je Zlata stradala. Kako saznajemo, u trenutku nesreće u BMW su bila dvojica mladića. Policija je jednog od njih, Denisa K., zatekla na mestu nesreće, dok je drugi pronađen nešto kasnije, i to u Urgentnom centru, gde je bio na lekarskom pregledu zbog zadobijenih povreda. - Sumnja se da su se vozač i suvozač smenjivali za volanom, jer je mladić za kojim se tragalo hteo da kupi kola od osumnjičenog, pa ih je isprobavao - rekao je sagovornik.

Autor:

#Mirijevski bulevar

#Saobraćajna nesreća