AKTUELNO

Za samo mesec dana u Beogradu su dve žene ubile svoje muževe i to gotovo na isti način, ubodima nožem u srce.

Stručnjaci za Kurir objašnjavaju da su ovakvi zločini uglavnom posledica trpljenja dugogodišnjeg maltretiranja, te da žene nikada ne beže sa mesta zločina, a da posle zlodela pokazuju kajanje.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Google maps.com

Podsetimo, Rada S. J. je uhapšena krajem oktobra zbog sumnje da je ubila nepokretnog supruga Đorđa u stanu na Banovom brdu i to tako što ga je ubadala i klala staklenom flašom. U nedelju je u Surčinu Miroslav B. ubijen nožem, a uhapšena je njegovažena Jasmina.

Teško maltretiranje

Penzionisani inspektor i nekadašnji načelnik Trećeg odeljenja MUP, Žarko Popović kaže da je u svojoj dugogodišnjoj praksi sretao samo žene žrtve nasilja, koje su kasnije presudile partnerima.

- Iz mog iskustva, ubijaju samo žene koje su bile podvrgnute teškom psiho-fizičkom maltretiranju, drugih pobuda nije bilo. To su žene mučenice, žrtve pijanih, bahatih muškaraca koji misle da su njihovi vlasnici. One nikada nemaju umišljaj, uvek ubijaju u afektu, te zbog toga muža ubadaju sa 30 uboda, ili u njega isprazne ceo šaržer pištolja, ako umeju da pucaju - objašnjava Popović: - Sve te žene posle zločina pokazivale su kajanje, jer u njihovoj prirodi nije da ubiju čoveka kog vole. Ubijaju samo jer su strašno povređene.