AKTUELNO

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na pružnom prelazi u pirotskom naselju Radin Do, na izlazu ka Knjaževcu, prilikom prevrtanja kombija punog ilegalnih migranata, dve osobe su poginule, a u pirotskoj bolnici je zbrinuto 20, uglavnom maloletnih pacijenata.

Kako je Tanjugu kazao načelnik Odeljenja ortopedije pirotske bolnice dr Nebojša Jovanović, noćas oko ponoći u pirotsku bolnicu transportovano je 20 pacijenata, a dve osobe su poginule na licu mesta. Nakon nadljudskih napora svih raspoloživih timova Opšte bolnice Pirot, tokom noći najveći broj pacijenata je zbrinut, a u pirotskoj bolnici na dalje lečenje nalaze se još trojica pacijenata.

Po rečima Jovanovića, samo jedan od 20 primljenih pacijenata bio je punoletan, svi ostali su maloletni dečaci.

Dva lica su preminula na licu mesta. Svi su bili u istom kombiju kada je došlo do prevrtanja. Radi se mladim ljudima od kojih je samo jedan punoletan, uglavnom su to deca, i jedno lice je naš državljanin, kazao je on.

Što se tiče povreda, dva pacijenta su primljena na ortopediju, jedan na odeljenje hirirgije i jedan pacijent koji je bio u najtežem stanju zbog unutrašnjeg krvarenja je nakon adekvatne obrade primljen u jedinicu intenzivne nege, hirurška ekipa je ušla u operacionu salu. Hteo bih da pohvalim sve zdrastvene timove koji su bili uključeni u zbrinjavanje ovako velikog broja pacijenata, kazao je dr Jovanović.

Ccuvar pružnog prelaza Siniša Dimić kaže da je njegov kolega koji je noćas radio čuo jak prasak nakon čega je izašao da vidi o čemu se radi i kako bi pomogao koliko može.

Do nedsreće je došlo u 23,40, polomljen je pružni prelaz, a u to vreme nije bilo vozova, rekao je Dikić.

Autor: