AKTUELNO

"Dva sata su izvlačili auto. Strašno... To je katastrofa. Policija se okolo skupila. Nisam smela da prilazim i izdaleka je izgledalo jezivo" - ovako za medije meštanka iznosi detalje jutrošnje nesreće koja se dogodila na putu za naselje Vrbovski na levoj obali Dunava u Beogradu, gde su kolima marke "opel" u kanal sleteli brat i sestra od tetke i poginuli na licu mesta.

U stravičnoj nesreći poginuli su devojka L. Z (22) i njen brat S. S. (14).

Meštanka koja živi u kući preko puta kanala u kom su nastradali devojka i dečak, dodaje da su svi prvo videli samo automobil u vodi i veliki broj policajaca kraj kanala.

Video: Tanjug

Video sam kad su izvlačili tela. Bilo mi je strašno da gledam kada su ih prekrili najlonom na obali - dodaje jedan od komšija.

Trenutak nesreće, kažu, nisu čuli iako žive preko puta kanala. Dodaju, međutim, da se na tom delu puta nalazi velika krivina i da su i ranije apelovali da se tu postavi zaštitna ograda, jer se noću slabo vidi.

Probudio sam se i video gužvu, policiju, pa sam izašao da vidim šta se dešava. Kad sam video tela nisam ni hteo da prilazim bliže, ali sam od policajaca čuo da su brat i sestra bili u tom automobilu i da su nastradali na licu mesta - kaže Jovan C.

Foto: TV Pink Printscreen

On dodaje, da se na toj krivini ne događaju često nesreće iako je deonica problematična za one koji ne poznaju taj put.

Opasan je taj deo, ali nesreće su se obično dešavale na sledećoj krivini. Ništa nije ograđeno, tražili smo da se postave ograde, ali... - dodaje on.

Na mestu nesreće nalaze se i flaše piva, meštani misle da su ispale iz vozila, međutim potvrde za tu informaciju nema.

Kola su vlasništvo dečka poginule devojke

Kako nezvanično saznaje Blic "opel" kojim su brat i sestra sleteli u kanal u vlasništvu su momka poginule L.Z. (22). Mladić S. V. (32) i drugarica L. Z. takođe su bili u vozilu ali su iz njega izašli nekoliko min pre nesreće.

Foto: TV Pink Printscreen

S. V. je vozio iz Zemuna do ulaza u naselje Vrbovski, a onda su on i drugarica izašli iz vozila jer je L. Z. tražila da se malo provoza sa bratom i odveze ga kući u naselje Vrbovski. Međutim ubrzo su doživeli nesreću - kaže izvor beogradskih medija.

Zbog čega je sestra insistirala da se provoza sama sa bratom i kako je tačno došlo do nesreće za sada nije poznato.

Foto: TV Pink Printscreen

Magla otežala potragu

Kako saznaju mediji, policija je dugo pokušavala da nađe mesto na kom su dečak i devojka doživeli nesreću, jer je magla, koja se sinoć spustila u ovom delu grada, bila velika i vidljivost je bila drastično smanjena.