AKTUELNO

Nastavak suđenja petorici optuženih za pokušaj otmice Gorana Cvijetića (44) iz Budisave pre četiri godine, odloženo je u novosadskom Višem sudu.

Na zakazanom suđenju nije se pojavio Dalibor Bogdanović Boća, penzionisani policajac, protiv koga Više javno tužilaštvo vodi istragu povodom ubistva MMA borca Uroša Stefanovića (27) i ranjavanje Gorana Kovačevića Goranca (47), koji je jedan od optuženih za pokušaj Cvijetićeve otmice.

Pored Bogdanovića, za pokušaj otmice odgovaraju i Novosađani Nenad Stević, Goran Kovačević, Božidar Bosnić i Vladica Rakić iz Obrenovca.

- Predlažem da se Bogdanoviću sudi u odstustvu, s obzirom na to da nije dostupan za drugi, istražni postupak koji se vodi protiv njega i da je za njim raspisana međunarodna poternica. U ovom postupku ima više optuženih, postupak dugo traje.

Foto: Instagram.com

Bogdanović nije dostupan u istražnom postupku i Viši sud je 8. septembra doneo rešenje da mu se odredi pritvor i dat je nalog za izdavanje poternice - rekla je Aleksandra Lučić Fajfer, zamenik Višeg javnog tužilaštva.

Podsetimo, na početku suđenja petorica optuženih su se izjasnili da se ne osećaju krivim, tvrdeći da su Cvijetićevo „građansko hapšenje“ izveli kako bi ga priveli policiji, jer su sumnjali da je Cvijetić umešan u ubistvo Stevićeve devojke Teodore Kaćanski novembra 2016. godine, kao i ranjavanje Nika Uskokovića januara 2017. godine.

Predsedavajući sudija Srđan Savić, zakazao je nastavak suđenja za 12. januar 2022. godine.