AKTUELNO

Rašid B. iz Beograda uhapšen je zbog sumnje da je 4. novembra u kući na Karaburmi pretukao sina svoje vanbračne supruge koji još nema ni godinu dana!

Bebi, koja je sa teškim povredama zbrinuta u bolnici, polomljene su obe ruke i noge! Naš izvor otkriva da istražitelji sumnjaju da je beba bila žrtva nasilja i pre brutalnog prebijanja koje se dogodilo prethodne nedelje.

- U Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj 5. novembra doveden je u pratnji majke i očuha dečak koji nema još ni godinu dana. Posle pregleda, lekari su mu konstatovali prelom nadlaktice, obe ramene kosti, leve butne kosti i obe potkolenice. Odmah su pozvali policiju, jer je beba imala teške telesne povrede - piše Kurir.

Kako navodi, po nalogu Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, policija je privela očuha dečaka i protiv njega podnela krivičnu prijavu.

- Sumnja se da je u četvrtak Rašid B. ostao neko vreme sam u kući sa dečakom i da ga je, iz za sada nepoznatih razloga pretukao do te mere da je imao prelome obe ruke i noge, kao i druge brojne povrede po telu, za koje se veruje da su nastale ranije.

Prema njegovim rečima, jezivo nasilje nad detetom najverovatnije se dogodilo prethodno veče, kada je majka dečaka otišla na kratko kod rođaka i ostavila ga nasamo sa očuhom. Kada se vratila kući kobne večeri, navodno je zatekla dete koje je imalo krv na usnama i odeći i podlive po licu. Međutim, te večeri dete nisu odveli kod lekara, već tek sutradan.

- Šta se dešavalo u četiri zida, biće utvrđeno istragom. Na saslušanju u tužilaštvu, Rašid B. je negirao izvršenje krivičnog dela nasilje u porodici, tvrdeći da on dete nije tukao, odnosno da ga nije ni pipnuo i da ne zna odakle dečaku prelomi ruku i nogu - kaže i dodaje da mu je posle saslušanja na predlog tužilaštva određen pritvor do 30 dana!

Autor:

#Beba