AKTUELNO

Anđelka Bojović (66), majka Beograđanina Luke i pokojnog Nikole Bojovića i njihov brat od strica Matija Bojović (35) uhapšeni su u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali likvidaciju Nikšićanina Ratka Koljenšića, piše podgorička Pobjeda.

Oni su uhapšeni sinoć a terete da su počinili krivično delo dogovor za izvršenje krivičnog dela pripremanje ubistva Koljenšića.

Pozivajući se na svoja saznanja iz izvora bliskih istrazi, Pobjeda piše da je u blizini Koljenšićeve kuće u naselju Kličevo primećen je automobil "panda" beogradskih tablica u kojem su bile dve osobe.

Policija je odmah krenula u potragu i pronašla vozilo u kojem su bili Anđelka i Matija Bojović. U automobilu je pronađen i fotoaparat sa snimcima Koljenšićeve kuće.

Osumnjičeni su privedeni u Centar bezbednosti Nikšić na saslušanje, ali pred inspektorima nisu hteli ništa da kažu.

Nakon privođenja Bojovića, policija je pretresla Matijinu kuću u Nikšiću gde je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio veze.

Istražitelji veruju da su majka i sinovac pripremali ubistvo Koljenšića, koji je u decembru prošle godine izašao iz pritvora i od tada je bio pod stalnim policijskim nadžorom zbog informacije iz bezbednosnih službi da mu preti opasnost.

Ratko Koljenšić je bio u pritvoru sa Slobodanom Šaranovićem od kraja jula 2013. godine zbog sumnje da je organizovao ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 29. aprila te godine i Miloša Vidakovića.

Šaranović je ubijen 11. marta ove godine ispred svoje kuće u naselju Dubovica. Ubice su iz BMW-a iz dva oružja ispalile skoro 30 metaka u njega.

Hapšenjem Anđelke i Matije Bojovića istražitelji očekuju da će doći do nalogodavca i ubica Šaranovića.

ĆERKA VLADA DIVCA povređena u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Studentskog trga!

U okviru istrage o ubistvu Šaranovića saslušani su članovi barske kriminalne grupe na čijem čelu je bio pokojni Luka Đurović. Oni su dali izjave u svojstvu građana i nakon ispitivanja pušteni jer su imali alibi.

Prema operativnim podacima crnogorske policije, pokojni Šaranović godinama je bio u ratu sa mafijaškim klanom Luke Bojovića (43) koji kontroliše "škaljarski klan" iz Kotora i ogranak barske kriminalne grupe pokojnog Luke Đurovića.

Kao direktnog počinioca ubistva Nikole Bojovića tužilaštvo je označilo Sašu Cvetanovića, kojem se sudi u beogradskom Specijalnom sudu.

Rat Šaranovića i Bojovića počeo je pre skoro osam godina kada je ubijen Slobodanov brat Branislav Šaranović (66). Ubijen je u oktobru 2009. godine, a do danas taj zločin nije rasvetljen.

Slobodan je kao nalogodavca likvidacije njegovog brata označio klan na čijem je čelu Luka Bojović.

Bojović se nalazi u španskom zatvoru gde služi kaznu od 18 godina zatvora zbog nedozvoljenog držanja oružja i falsifikovanja isprava.

Španska policija je Bojovića sumnjičila i za više likvidacija u toj zemlji, ali nije bilo dokaza o njegovoj upletenosti.

Srpske vlasti su zimus povukle poternicu za Bojovićem, nakon što je pravosnažno oslobođen od optužbi za više ubistava u Srbiji, dok mu je stara kazna od 15 meseci zatvora uračunata u ekstradicioni pritvor u Španiji u kojem je bio dok se odlučivalo o srpskom zahtevu za izručenje.

#Brat

#Majka

#Nikola Bojović

#Nikšić

'