AKTUELNO

Šera je prvi i jedini koji je osudio Zemunce.

Beogradski advokat Miroslav Todorović Šera je bio prvi i jedini sudija koji je osudio vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića Duleta i Mileta Lukovića Kuma.

Advokat otkriva kako je bilo živeti za vreme dok su DS i Đilas bili na vlasti, kada je mafija imala svoje pravosuđe i privatne zatvore.

Foto: Privatna arhiva

Opisao je svoje iskustvo kada je bio zatočen i maltretiran u ilegalnom zatvoru u Šilerovoj:

- Kada su prvi put uhapšeni i optuženi zbog kidanja zlatnih lančića na ulici i iznuda, doveli su ih kod mene u sudnicu. Bili su optuženi i za falsifikovanje 200-300 nemačkih maraka, kao i neke prevare sa televizorima. Oslobodio sam ih za veći broj krivičnih dela, a osudio za ono za šta je bilo dokaza. Osudio sam ih na godinu dana, ali je Vrhovni sud Srbije ukinuo tu kaznu - prepričava advokat svoje sudijske dane i navodi da je iz sudnice izbačen silom, kao persona non grata, jer se zalagao za zdravo pravosuđe dok je Ministarstvo pravde bilo pod potpunom kontrolom Mire Marković.

Foto: MUP/Republike Srbije

U decembru 2000. godine vođe zemunskog klana su ga držale u ilegalnom zatvoru u Šilerovoj, jer je na Javnom servisu otkrio da je mafija u Srbiji stvorila paralelno pravosuđe i da ima privatne zatvore.

- Preživeo sam strašno maltretiranje, a vrhunac je bio kada su me naterali da preplivam prazan bazen u Šilerovoj. Da je postojalo više hrabrosti u policiji i pravosuđu, ti ljudi bi odrobijali svoje i ne bi završili onako kako su završili - kaže poznati advokat.

#Dušan Spasojević Šiptar

#Miloš Mile Luković Kum