AKTUELNO

Protekle noći i jutros u okolini Kikinde dogodile su se dve teške saobraćajne nesreće u kojima je jedna osoba poginula, a petoro putnika, među kojima su i dva dečaka od (8) i (10) godina, teže je povređeno.

Muškarac (55), iz okoline Kanjiže, poginuo je prethodne noći na putu između Kikinde i sela Toba, u opštini Nova Crnja.

On je smrtno stradao na licu mesta kada je izgubio kontrolu nad vozilom kojim je upravljao.

U nesreći koja se dogodila jutros, oko osam sati, u Ruskom Selu kod Kikinde, na izlazu prema Srpskoj Crnji, teško je povređeno petoro članova iz iste porodice.

Teške telesne povrede opasne po život zadobio je M.P. (43) koji je vozi "jugo" u kojem su teže povređena i njegova dva maloletna sina od (8) i (10) godina, brat i njegova žena.

Svi su najpre prebačeni u Opštu Bionicu u Kikindi, a odatle su upućeni u veće centre na lečenje.

- Vozač je zadobio teške telesne povrede glave opasne po život. Ima i povredu vratne kičme, grudnog koša, karlice i desne noge. Zbog težine povreda upućen je u Klinički centar Vojovodine u u Novi Sad. NJegova deca upućena su u Dečju kliniku u Novom Sadu, jer mlađi sin ima težak prelom desne potkolenice i povredu glave, a stariji povredu glave i nalazi se na opservaciji takođe na Dečijoj klinici. Vozačev brat, R.P. (37), koji je bio na mestu suvozača, ima tešku povredu leve ruke i desne potkolenice, a njegova žena N.P. (36) težak prelom desne natkolenice i prelom desnog ramena. NJih dvoje iz naše bolnice upućeni su na lečenje u Zrenjanin, a odatle su poslati u KCV u Novi Sad – rečeno nam je u Opštoj bolnici u Kikindi.

Kako smo saznali, u "jugu" je bio i M.P. (15) treći vozačev sin, i on je najlakše prošao, jer ima povredu skočnog zgloba i iz kikindske bolnice je upućen na kućno lečenje.

#Hitna pomoć