AKTUELNO

Navršilo se 29 godina od ubistva Aleksandra Kneževića Kneleta, a tada je to označilo početak krvave serije ubistava na beogradskom asfaltu. Knele je imao samo 21 godinu kad je 28. oktobra 1992. godine likvidiran u apartmanu 331 hotela Hajat u Novom Beogradu.

Ležao je na stomaku, a na ogledalu je bila krvlju ispisana poruka: „Broj 1“. Ova poruka do danas nije dešifrovana.

Međutim, za skoro pune tri decenije istraga o smrti Aleksandra Kneževića gotovo da nije odmakla dalje od početka. Poznato je da je u Kneleta jedan napadač ispalio tri hica iz pištolja malog kalibra s prigušivačem. I to je jedino što se zna!

Foto: Instagram.com

Na dan godišnjice, Kneletovu večnu kuću obišli su rodbina i prijatelji, kao i sin pokojnog Milenka Mandića Mande - Aleksandar Mandić, koji je na društvenim mrežama objavio snimke sa pomena uz potresnu poruku.

Foto: Instagram.com

Mandić je poručio kako je Kneletova omiljena pesma bila "Tamo daleko, daleko od mora", kao i da ga je sa ocem ispratio baš u večnu kuću.

Sa ocem sam te ispratio baš ovde. Sećam se bila je pesma "Tamo daleko, daleko od mora". Ti si tu pesmu voleo - napisao je Manda na Instagramu uz fotografiju i snimak sa Kneletovog groba koji je sav u cveću.

Video: Instagram.com

Autor: S. K.