AKTUELNO

Srpski državljanin (55) osumnjičen je da je u stanu u Beču gušio suprugu (60), sve dok se nije onesvestila - u dva navrata.

Srbin, čiji identitet nije saopšten, uhapšen je u Beču prošle srede zbog sumnje da je svoju suprugu pokušao da uguši golim rukama.

Stravično porodično nasilje dogodilo se u njihovom porodičnom stanu u Ulici Landštrase u samom centru grada, a povod za napad su finansijski problemi u koje su zapali supružnici. Prema pisanju portala Kosmo.at osumnjičeni Srbin je obema rukama obuhvatio vrat svoje žene i davio je sve dok se nije onesvestila.

"Srećom u momentu napada u stanu nesrećne žene bila je i njena sestra koja je odmah pozvala policiju i Hitnu pomoć. Policija je momentalno uhapsila nasilnika, ali ga je ubrzo pustila na slobodu. Međutim, izrečena mu je mera zabrane prilaska stanu i svojoj supruzi", piše ovaj austrijski portal.

Nesrećna žena, prema pisanju ovog portala, napadnuta je čak dva puta prošle nedelje.

"Suprug je na nju nasrtao dva puta u zajedničkom stanu i nije prestajao sve dok nije izgubila svest. Početkom nedelje joj je stavio jastuk na lice, a u sredu ju je čak gušio golim rukama", navodi portal:

- Ona se oba puta onesvestila. Motiv napada su bile svađe koje su izbijale oko finansijskih problema koje je par imao. Žena ga se jako plašila i nije prijavljivala napade, ali je to uradila njena sestra koja je nakon drugog incidenta zvala Hitnu pomoć", pišu i dodaju da žena nije zadržana na lečenju.

Kako navode, Srbin je priveden na saslušanje, ali se brani sa slobode.

"Izrečena mu je mera zabrane prilaska."

Autor: