AKTUELNO

Milijana Đorđević, majka Konstantina i Kostadina Miloševića iz Moravca kod Aleksinca, kojima je juče određeno zadržavanje do 30 dana nakon što ih je Goran Džonić naveo kao svoje pomagače u zločinu ubistva tročlane porodice Đokić, kaže za Kurir da su njeni sinovi "nevini i da su za ubistvo saznali iz medija".

- Moja deca su za zločin čula iz medija. Ljude za koje se sumnjiče da su navodno ubili nisu ni poznavali! Šokirani smo i mnogo uznemireni lažima koje čitamo o njima - kaže ona:

- Demantujemo apsolutno sve. Policiji smo dali dokaz, video-snimak sa naše nadzorne kamere, koji pokazuje vreme dolaska i odlaska mojih sinova tog dana kada su ubijeni Đokići. Stariji sin je bio s porodicom, dok je mlađi bio s devojkom, i oni su došli kući. Sve to je dokumentovano i nema dokaza protiv njih, sem reči tog Gorana Džonića.

Ona dodaje da su njeni sinovi nakon ubistva Đokića otišli u inostranstvo.

- Da su krivi, ne bi se vratili u Moravac da ih policija ispituje kao slobodne građane - kaže za Kurir majka braće Miloševića.

Podsetimo, Goran Džonić je posle hapšenja označio braću Konstantina i Kostadina Miloševića, koji su poznati po nadimku Jojke, kao svoje pomagače i kao osobe koje su ga naterale da počini zločin, a jednog od braće je označio i kao direktnog izvršioca trostrukog ubistva.

Međutim, Milijana Đorđević tvrdi da su im nadležni rekli da osim Džonićevog iskaza, oni nemaju druge dokaze protiv Miloševića.

- Rekli su nam da su morali da im odrede jednomesečni pritvor kako bi se sve utvrdilo i istražilo. Ponavljam da moji sinovi nemaju veze sa ovim i da će se to lako dokazati - kaže majka i dodaje da im je ovim ukaljana čast.

Podsetimo, policija je i pre zvaničnog hapšenja Miloševića njih dvojicu pozivala na informativni razgovor.

- Oni su tada bili van zemlje, a na poziv policije su se uredno odazvali, dali izjave i pušteni su. Posle toga su ostali u Moravcu, da bi u petak bili ponovo uhapšeni, a juče im je i određen pritvor zbog sumnje da su počinili teško ubistvo - objašnjava izvor.

Autor: