AKTUELNO

Selo u kom je izbio požar nalazi se na oko 70 kilometara od Kraljeva.

Požar koji jezahvatio borovu šumu u neposrednoj blizini sela Kamenjani u Studenici i dalje se širi, a pripadnicima vatrogasaca i vojske koji se peške probijaju do šume kako bi lokalizovali požar, pridružila se i grupa meštana.

Kako navodi portal KraljevoOnline vatrena stihija se lagano širi ka selu Borovci i varošici Ušće, a gori borova šuma iznad sela Kamenjani u ataru Aljovići.

Pročitajte još: Ovaj Srbin se traži ŽIV ili MRTAV: Sledi nagrada od 50.000 evra! (FOTO)

- Zbog vetra požar je teško staviti pod kontrolu, a vatrogasci sprečavaju da se vatra približi kućama - rekao je načelnik sektora za vanredne situacije Raškog okruga Radojica Kočović i dodao da se vatra ne širi prema manastiru Studenica, udaljenom oko četiri kilometra od mesta požara, već u suprotnom smeru u pravcu varošice Ušće.

Požar je oko 13 časova, zahvatio borovu šumu u selu Kamenjani,a prema prvim informacijama meštana, gori šuma iznad samog sela koji meštani nazivaju Aljovići.

Foto: Tanjug

Ekipe vatrogasaca su na terenu i pokušavaju da lokalizuju požar koji se prema prvim utiscima meštana i dalje širi levo prema selu Borovci i desno od sela Kamenjani.

#Kraljevo

#Manastir

#Požar

'