AKTUELNO

Džonićevi sinovi, Milan i Stefan, navodno imaju dobar alibi za noć kada je ubijena porodica Đokić.

Prema nezvaničnim informacijama S. Dž., koji je pripadnik Vojske Srbije je u noći između 26. i 27. septembra bio u kopnenoj zoni bezbednosti, a drugi sin M. Dž. koji je vatrogasac bio je u smeni na poslu.

"Oni su uhapšeni da bi se proverilo da li su na neki način bili upoznati sa time šta je njihov otac uradio", navodi izvor "Blica".

Na imanju Stefana Džonića u Moravcu je pre nekoliko dana pronađeno je 43.000 evra za koji se veruje da je pripadao ubijenoj porodici Đokić. Veći deo novca je bio zakopan u voćnjaku ispod šljive, a manji je bio sakriven u njegovoj kući, u usisivaču.

Foto: Facebook.com

Obojica sinova su, navodno prošla poligraf u prvom krugu nakon ubistva Đokića, ali zbog težine dela potrebno je pouzdano proveriti imaju li neku vezu sa zločinom.

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon jučerašnjeg saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv trojice okrivljenih Gorana Džonića, kao i njegovih sinova S. Dž. i M. Dž. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo teško ubistvo.

Foto: Facebook.com/Milan Dzonic

Nakon saslušanja njima je određen pritvor do 30 dana kako bi se sprečio uticaj na svedoke koje je potrebno ispitati, kao i zbog visine zaprećene kazne za navedeno krivično delo, čije je izvršenje uznemirilo javnost.

Foto: Pink.rs, Facebook.com, Privatna arhiva

Goran Džonić je tokom prvog saslušanja pokušao upravo sinove da okrivi za monstruozni zločin. Tada su obojica Goranovih sinova ispitani i obojica su prošli poligraf, nakon čega su pušteni. Policija je tada već imala materijalne dokaze koji upućuju na to da je Džonić učestvovao u stravičnom, a pronađeno je i oružje kojim su Đokići ubijeni.

#Džonić