AKTUELNO

Porodica Milošević izričito tvrdi da su braća Kostadin i Konstantin uhapšena greškom.

Zbog svirepog ubistva tročlane porodice Đokić u Moravcu - Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (25) uhapšen je njihov rođak Goran Džonić (59), a nakon njegovog saslušanja privedena su i četiri muškarca koje je on označio kao saučesnike.

Reč je o rođenoj braći Kostadinu (39) i Konstantinu Miloševiću (40) iz Moravca zvanoj braća Jojke, Marku Momčiloviću (39) iz Žitkovca i D. M. iz okoline Ozrena. Međutim, njihove porodice tvrde da imaju dokaze o njihovoj nevinosti. Momčilović je iste večeri, u petak, pušten na slobodu, kao i D. M.

Rođeni brat Marka Momčilovića izjavio je da je Marko u petak priveden na informativni razgovor i pušten na slobodu nakon nekoliko sati.

- U petak, kada je uhapšen, moj brat se u Nišu slučajno našao s Kostadinom, koji mu je drug iz škole, i uhapšen je s njim. Drugi brat je pronađen kod kuće, a s njim je priveden i taj četvrti čovek, koji je keramičar i radio im je pločice u kući. Marko je iste večeri pušten kući oko 22.30 i prošao je poligrafsko ispitivanje. Osećao se užasno, nije mogao da spava cele noći, pa je ujutru otišao u Niš kod psihijatra. Jeste već bio na robiji, ali mu je teže palo da ga optužuju za tako težak zločin - objašnjava Darko Momčilović.

Prema rečima porodice Milošević, pored toga što su njihovi voljeni u pritvoru, teško im pada i osuda okoline jer braću već i po medijima nazivaju ubicama.

- Ukaljana nam je čast, isprljano prezime, objavljene su fotografije kako ih hapse kao neke kriminalce, nazivaju ih ubicama... Ne znam kako ćemo to sve preživeti. Džoniće niko od nas uopšte ne poznaje, kao ni nesrećne Đokiće. Braća nikada nisu ni pominjala Džonića - zaključuju Miloševići.

On kaže da je nakon hapšenja Marka za njegovu porodicu nastao pravi pakao.

- Zamislite kako je sada nama u ovako maloj sredini s optužbama meštana. Naša majka je skroz pogubljena, a mene, kao bivšeg policajca, koji je u službi bio 16 godina, zvali su s nepoznatih brojeva da bi nas vređali i pretili iako je moj brat nevin i odmah je pušten. S druge strane, u našem selu ima kriminalaca koji imaju i po 50 dela i oni su bili na saslušanju, ali o njima niko nije pisao. Njima su i kuće pretresali, a našu nisu. Za Miloševiće znam da žive u Švedskoj i imaju svoju transportnu firmu s kamionima. Mislim da nemaju veze s ovim zločinom - ističe i dodaje da su ova braća u petak drugi put uhapšena zbog Đokića, a da su prvi put prošli poligraf, kao i da su se dan nakon ubistva vratili u Moravac iz Švedske.

Bivši policajac

Privedeni, pa pušteni Marko Momčilović radio je sedam meseci kao policajac, a onda je završio na robiji zbog razbojništva. Nakon odslužene kazne bavio se raznim poslovima u inostranstvu, a radio je i kao obezbeđenje. Kostadin i Konstantin Milošević, prema navodima medija, poznati su policiji odranije, a jedan od njih je, navodno, 2011. hapšen u Švedskoj zbog šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Porodica Milošević izričito tvrdi da su braća Kostadin i Konstantin uhapšena greškom.

- Zadržani su u pritvoru do 48 sati samo zbog Džonićevog iskaza i bez drugih dokaza. Daćemo demanti čim ih puste. U petak su nam pretresli kuću i odneli samo naše mobilne telefone. Javili su nam samo da su zadržani u pritvoru i da su prošli poligrafsko ispitivanje. One noći kada su Đokići ubijeni Konstantin je bio kod kuće s porodicom, a Kostadin s devojkom. Kao dokaz, imamo i video-zapis, koji su policajci već odneli, tako da njih dvojica imaju alibi - naglašavaju članovi porodice Milošević.