AKTUELNO

Pronađeni su konkretni materijalni dokazi koji vezuju Džonića i dva uhapšena brata sa Đokićima. Može se očekivati i proširenje istrage, kaže Mijatović.

Goran Džonić priveden je jutros u Više javno tužilaštvo u Nišu na saslušanje. On je priveden sa krivičnom prijavom da je na neki način učestvovao u krivičnom delu teško ubistvo. Dalja istraga pokazaće da li je organizator, saučesnik, tiper ili direktni izvršilac trostrukog ubistva.

Foto: KURIR.RS/MARKO SMILJKOVIĆ/FACEBOOK.COM/PRIVATNA ARHIVA/Printscreen YouTube/Bloomberg Quicktake

Džonić je, prema rečima novinara TV Pink Mladena Mijatovića, uhapšen zbog osnovane sumnje da je izvršio ovo delo, a na osnovu materijalnih dokaza.

Privedena su braća K. M. i K. M. iz sela Moravac, zatim M. M. iz Žitkovca, kao i D.M. iz Ozrena.

- Obistinilo se ono o čemu smo govorili ovde u studiju. Rekli smo da će policija rasvetliti zločin, da su u njemu učestvovale barem dve osobe i da je barem jedna osoba poznavala porodicu lično! Pokazalo se da građani mogu i treba da veruju srpskoj policiji koja je pokazala da savršenog zločina nema. Pronađeni su konkretni materijalni dokazi koji vezuju Džonića i dva uhapšena brata sa Đokićima. Može se očekivati proširenje istrage – kaže Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Dodaje da je još nekoliko osoba u tzv. operativnoj obradi.

- Sinovi Gorana Džonića dali su iskaz u svojstvu građana u policiji i podvrgnuti su poligrafskom testiranju. Jedan od sinova je vatrogasac, a drugi je zaposlen u Vojsci Srbije, pa je u slučaj uključena i vojna policija. Očekujemo rasplet situacije i to da li će još neko biti obuhvaćen prijavom – kaže Mijatović za “Novo jutro”.

Foto: Pink.rs

Advokat Aleksandar Milićević kaže da je u slučaju interesantno to da, osim preduzetih akcija, pronađena su i dva materijalna dokaza – oružje i novac.

- Ovo je najvažniji momenat i zato i imamo pravu kvalifikaciju teškog ubistva - kaže advokat.

Foto: TV Pink Printscreen

#Goran Džonić

#Mladen Mijatović