AKTUELNO

Goran Džonić, osumnjičeni za ubistvo porodice Đokić iz Aleksinca, navodno je priznao da je pripremao likvidaciju i da je jama ranije bila iskopana. Policiji je priznao da je učestvovao u ubistvu, ali da li je bio izvršilac?

Uhapšeni Goran Džonić, osumnjičen za ubistvo svog brata od tetke Gorana Đokića, njegove supruge Gordane i kćerke Lidije, u policiji je priznao da je učestvovao u ovom zločinu.

Džonić, koji je bio i na sahrani i "ponašao se čudno", rekao je da je duži vremenski period pripremao likvidaciju svog bliskog rođaka i da je obezbedio oružje, pištolj s prigušivačem koji je pronađen nakon njegovog priznanja. Jama u šipražju u ataru sela Moravac ranije je bila pripremljena. U noći između 26. i 27. septembra, u njoj su zapaljena tela oca, majke i kćerke, a potom prekrivena granama i otpadom.

Foto: Facebook.com/Privatna arhiva

- Osumnjičeni je progovorio i izdao sve saučesnike - otkriva izvor blizak istrazi. Nakon Goranovog priznanja, privedena su još četvorica muškaraca, među kojima i njegov mlađi sin.

Foto: Printscreen YouTube/Objektiv TV

Politika piše da su oni Džonića cenjivali, pretili mu i primorali ga da sa njima učestvuje u otmici i likvidaciji. Ako se to bude ispostavilo kao tačno, onda je prvouhapšeni i osumnjičeni za učešće u zločinu bio učesnik, ali su ostali bili izvršioci.

Foto: Informer/M.S.

Džonić je, prema priči Aleksinčana koji ga poznaju, bio prek čovek koji je voleo život na visokoj nozi, ali se u poslednje vreme zadužio.

Više javno tužilaštvo u Nišu u subotu će doneti rešenje o daljem postupku i krivičnom gonjenju Džonića. Relativno je malo prostora za sumnju da će zamenik javnog tužioca predložiti određivanhje pritvora do 30 dana, ali i pokretanje istrage za krivično delo ubistva.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

#porodica Đokić