AKTUELNO

Svirepo ubistvo porodice Đokić, Gorana, Gordane i njihove ćerke Lidije, iz Aleksinca, dogodilo se 26. septembra u ataru sela Moravac. Zbog sumnje da je počinio ovaj nezapamćeni zločin sinoć je uhapšen Goran Džonić (59), brat od tetke ubijenog Gorana.

Nekadašnji šef Odseka za krvne delikte Žarko Popović Pop je podsetio da je govoreći ranije o ubistvu porodice Đokić nagalsio da se mora naći tiper, jer nije logično da neko dođe iz Beograda otme ljudi i pobije ih jer imaju novac.

Foto: TV Pink Printscreen

- Morao je neko iz bliže okoline da dojavi. E sada da li im je cifra od 40.000 evra odgovarala? Ako ih je bilo više, mislim da nije. Mislim da je tu neko i podigao cifru, da je bilo više novca i da su zbog toga tako brutalno pobijeni - rekao je Popović.

Pričalo se da je novac u rezervnom točku, ako znam da je novac u rezervnom točku, neću da ga ubijem. Uzeću pajser, obijem gepek i uzmem točak, pa i ako me uhvate nije katastrofa u smislu robije, jer nisam nikoga ubio

Popović je naveo način na koji su ubijeni Đokići može ukazivati na mržnju, strah, a proračunat način izvršenja može predstavljatu pokušaj da se potpuno prikriju tragovi.

Foto: INFORMER.RS/D. K., KURIR.RS/MARKO SMILJKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/FACEBOOK

On je dodao da je kod rasvetljavanja takvih ubistava, važno dobro obraditi profile, jer ubica izlazi iz ličnosti žrtava.

#porodica Đokić