AKTUELNO

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Požarevcu, odredio je pritvor do 30 dana D. P. (29), iz okoline Velikog Gradišta i njenom maloletnom bratu D. P. (17), zbog sumnje da su u Kasidolu pretukli Ž. I. (45), koji je preminuo dan i po kasnije.

Njima se na teret stavlja krivično delo teška telesna povreda sa smrtnom posledicom.

- Sestra i brat se sumnjiče da su u noći između 17. i 18. oktobra, u Kasidolu, na terenu za mali fudbal, nakon kraće svađe, zadali više udaraca po glavi Ž. usled kojih je on pao na beton i ubrzo preminuo - saopšteno je iz Policijske uprave Požarevac.

Prema nezvaničnim informacijama, sestra i brat su sa sada pokojnim Ž. najpre pili u kafani, a zatim se i posvađali, jer su odranije sa njim imali nerešene razmirice, dok je on bio zet u njihovoj familiji. U jednom trenutku, kako se sumnja, oboje su ga napali i počeli pesnicama da ga udaraju po glavi, sve dok ih gosti kafane nisu razdvojili.

Ž. je zatim otišao kući, legao da spava i preminuo. Sestra i brat su uskoro uhapšeni i tokom saslušanja kod višeg tužioca priznali su delo za koje se terete. Za to krivično delo zakonom je predviđena kazna od dve do 12 godina zatvora.

Tačan uzrok smrti biće utvrđen obdukcijom. Ukoliko se ustanovi da je preminuo od zadobijenih udaraca pesnicama, onda će ostati kvalifikacija dela, a ako se ispostavi da je razlog nešto drugo, delo može biti prekvalifikovano u blaže.

Inače, Kasidol je poznat kao rodno mesto naše poznate pevačice Dragane Mirković.

Autor: