AKTUELNO

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) juče je objavila snimke na kojima se vidi upad u kuću Veljka Belivuka u Ritopeku od 4. februara ove godine, kao i snimak pronalaženja tajne sobe u kojoj su vršena najteža krivična dela.

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) objavila je juče eksluzivne, dosad neviđene snimke upada u takozvanu kuću strave klana Veljka Belivuka u Ritopeku.

Upad u kuću organizovan je 4. februara 2021. godine, a reč je o akciji koja je izazvala veliku pažnju u javnosti, jer je unutar kuće, između ostalog, pronađena mašina za mlevenje mesa u kojoj su, prema optužnici, članovi grupe Veljka Belivuka mleli tela ubijenih neprijatelja.

Foto: TV Pink Printscreen

U sedištu BIA prvo su prikazani snimci sa sigurnosnih kamera pre hapšenja grupe, gde se vidi kretanje članova Veljine ekipe, namamljivanje žrtava u Ritopek, a potom i trenutak hapšenja Belivuka i Miljkovića.

Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije

Prikazano je i pronalaženje tajne sobe gde su zločinci brutalno ubijali svoje žrtve.

- Ovo su snimci akcije Bezbednosno informativne agencije, koje je sprovedena sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i MUP Republike Srbije, a na planu hapšenja organizovane kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. U okviru hapšenja pomenute kriminalne grupe primenjivane su najstrože metode i sredstva rada BIA, uključujući ugradnju prislušnih sredstava, instaliranje uređaja za praćenje, ugradnji kamera za video nadzor, uz konstantno praćenje na terenu, a što je rezultiralo akcijom hapšenja 26 lica - rečeno je tokom prezentacije snimaka u BIA.

Video: TV Pink Printscreen

Inače, većina članova grupe suočena je sa kaznom doživotnog zatvora.

Na snimku se vidi upad u kuću u Ritopeku 4. februara 2020. godine, a zatim i pronalazak tajne sobe, koja je nađena tako što su pripadnici BIA sproveli kamere kroz ventilacione cevi. Sve ovo prikazano je na snimku koji je juče emitovan u sedištu BIA.

Inače, posle razgovora sa značajnim brojem pripadnika klana Belivuk - Miljković, policija je došla do informacija koje su je odvele do tajne sobe koja se nalazi u kući u Ritopeku.

- U toj kući, "kući strave", dovođeni su ljudi koji su na najsuroviji i najmonstruozniji način ubijani. U sklopu te kuće pronađena je i tajna prostorija, vrlo vešto i efikasno sakrivena, do koje možda ne bismo došli da nije bilo onih koji su bili spremni da podele tu informaciju sa nama i u kojoj smo pronašli zastrašujuće veliku količinu naoružanja, više od 10 kilograma raznih vrsta eksploziva, pripremljenih i spremnih da budu aktivirani. U toj prostoriji smo pronašli i industrijske mašine za mlevenje mesa, za mlevenje kostiju. Pripadnici naših forenzičkih timova rade na istraživanju bioloških tragova kojih ima u velikoj količini - istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

#BIA

#Ritopek

#Veljko Belivuk | Velja Nevolja