AKTUELNO

Tročlana porodica Đokić svakako je ubijena zbog novca koji su nosili sa sobom, ali verovatno i zbog nekih neraščišćenih računa koje je Goran Đokić imao sa ubicom.

Oružje nestalo

Prošle su tri nedelje od stravičnog zločina koji je potresao javnost u Srbiji, a ubica porodice Đokić i dalje izmiče pravdi, iako je policija u poslednje vreme odmakla u istrazi i postoje neki tragovi koji bi mogli rasvetliti ovaj masakr.

Posle urađene rekonstrukcije zločina sumnja se da je ubica u Moravcu u zasedi čekao Đokiće, koji su tamo bili u poseti Goranovoj majci, pa su krenuli natrag u Aleksinac.

Čaura

U spaljenom autu pronađena je jedna čaura, a na mestu ubistva, pored jame, bili su tragovi krvi od streljanja

Izvor iz istrage

Foto: Srbija Danas

- Nepoverljivi Đokić, koji je imao u automobilu "folksvagen pasat" veliku sumu novca, ne bi svakom stao na ulici, a pogotovo ga ne bi primio u auto. Zato je vrlo moguće da ga je u Moravcu zaustavio ubica prerušen u policajca - priča naš izvor i dodaje:

- Čim je Goran zaustavio auto, ubica je uleteo na zadnje sedište i s leđa upucao Gordanu, koja je sedela na suvozačkom sedištu, kako bi Đokićima pokazao da je spreman da ih povredi. Goran zbog povređenih kukova nije mogao da pruži otpor, a Lidija, koja se našla na zadnjem sedištu sa ubicom, bila je sigurno sleđena od straha. Ubica je potom naterao Gorana da ih odveze do zabačene i napuštene separacije na obali Južne Morave, gde ih je sve izbacio iz vozila. Gorana je upucao u glavu, kao i Gordanu, koju je tako najverovatnije i dokrajčio, a zatim je upucao i Lidiju u grudi i glavu.

Ubica je potom bacio tela u jamu, gde ih je spalio, pa je odvezao auto u atar susednog sela Tešica, gde je zapalio i vozilo, a onda peške pobegao.

Foto: Srbija Danas

- Ovo sve je mogao da uradi jedan čovek. Na to ukazuje i činjenica da su Đokići upucani pištoljem kalibra devet milimetara, koji je nestao. U spaljenom autu pronađena je jedna čaura, a na mestu ubistva, pored jame, bili su tragovi krvi od streljanja - rekao je naš izvor.

Moglo je i bez krvi

Sama činjenica da je ubica mogao bez problema da Đokićima otme i pare i auto a da ih ne povredi, ukazuje na to da motiv nije samo pljačka, već i mržnja prema Goranu!

- Ispitani su svi koji su sarađivali sa Goranom i svi za koje se zna da im je pozajmio novac uz kamatu. To je jedan od pravaca istrage jer surovost i način izvršenja trostrukog ubistva nedvosmisleno ukazuju na to da je Gorana neko bolesno mrzeo i želeo da mu se krvavo osveti zbog nečeg - objašnjava naš sagovornik.

Autor:

#Đokići