AKTUELNO

Roditelji Baranina Damira Hodžića (23), koji je pre tačno godinu dana nestao bez traga, a za čije ubistvo su osumnjičeni Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković i Ratko Živković, u ispovesti za podgoričke Vijesti otkrili su detalje potrage za sinom, kao i agoniju kroz koju su prošli i još uvek prolaze.

- Kada smo se prvi put videli sa tužiocem Sašom Čađenovićem, rekao nam je da je Damira ubio Belivuk 14. oktobra 2020. godine, iz vatrenog oružja u automobilu, i da za to ima slike i mnoštvo dokaza. Nismo dobili nijedan dokaz, rečeno nam je da nismo spremni to da vidimo - počela je priču za Vijesti Sabaheta Hodžić, Damirova majka.

Ona je dalje ispričala i da je crnogorska policija zabranila porodici da traga za nestalim sinom, kome se trag izgubio 14. oktobra prošle godine zajedno sa njihovim zetom Adisom Spahićem. - Ni sada, tačno godinu od nestanka našeg sina, nemamo nijednu konkretnu informaciju. Mi smo ti od kojih je policija dobila sve snimke koje smo posedovali, sa privatnih sigurnosnih kamera, i da smo nedelju dana konstantno tragali uporedo sa Specijalnim timom, da bi sedmi dan bili stopirani riečima "da činimo krivično delo i da će nas privesti". Zbog toga smo bili primorani da odustanemo - kaže Sabaheta i dodaje da je u narednih pola godina jedina informacija koju su dobijali od policije, bila: "Radimo".

- Tužilac Saša Čađenović nam se obratio tek nakon objave u srpskim medijima da je u Crnoj Gori počinjeno dvostruko ubistvo, i to samo zato što smo mi zvali da pitamo: "Hocemo li od druge države da saznamo šta se desilo sa našim sinom?" - priča Hodžićeva majka i dodaje da je po objavljivanju slika njenog ubijenog sina u avgustu ove godine ponovo išla na sastanak sa tužiocem.

- Dobijamo sedeću verziju ubistva - kuća u mestu Stanjevića rupa u Spužu, ali opet ne dobijamo nijedan dokaz niti jednu sliku. Nedugo zatim u javnost se pojavljuju slike za koje je lično Čađenović rekao da se radi o mom sinu. Zakazujemo novi sastanak sa Čadenovićem na kojem tvrdi da nema ništa sa tim slikama i da na njima nije naš sin. Nakon te objave mi insistriamo da vidimo slike, a zatim da krenemo u potragu za telom, gde opet ne dobijamo slike već samo zabranu za traganjem - kaže Sabaheta.

- Želim da konačno dođe kraj neprofesionalizmu. Hoću da dobijem dokaze crno na belo, jer to zaslužujemo po zakonu. Pitam se zbog čega kriju dokaze od nas i ko će da odgovara od državnih organa. Kao što vidimo, vlast je učestvovala u zločinu nad mojim sinom. Ko će da odgovara zato što je Veljko Belivuk pušten da se slobodno kreće Crnom Gorom, da ide na babine ili slavu, kojoj je, javna je tajna, prisustvovao neko iz vrha policije. Ona je rekla i da njihov sin ne bi zaustavio automobil osim na znak policije, zbog čega sumnjaju da je neko iz te insistucije umešan u njegovo ubistvo.

Autor: