AKTUELNO

Inspektori su tokom istrage ubistva porodice Đokić iz Aleksinca došli do nekih dužnika Gorana Đokića (57), koji su saslušani u policiji, a ispostavilo se da je jedan meštanin Aleksinca čak i robijao zbog napada na vlasnika menjačnice.

Kako otkriva izvor, inspektori su pronašli osobe koje su ranije imale sukob s vlasnikom menjačnice, koji je mnogima pozajmljivao novac, priča se i na kamatu, a posebno interesantan im je bio čovek koji je 2016. fizički nasrnuo na Gorana, zbog čega je navodno bio osuđen i na zatvorsku kaznu.

Foto: Privatna arhiva

Nije velika suma

- Sin tog čoveka je pre pet godina pozajmio pare od Gorana, nije to bila velika suma, ali dečko valjda nije vraćao na vreme, a Goran je insistirao da mu se novac po dogovoru vrati, jer je bio izuzetno pedantan po tom pitanju i navodno nije tolerisao kašnjenje. Zbog toga se s dužnikom neko vreme prepirao, a jednog dana mu se na vratima pojavio otac dužnika i napao ga metalnom šipkom. Došlo je i do tuče i taj meštanin je valjda bio osuđen na četiri godine zatvora - priča izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Posle toga je gradom kružila priča da je Đokić nakon napada šipkom rekao: "Kad me je napao, imao je sreće što mi je pištolj bio daleko, inače bih ja sad robijao umesto njega"

Foto: Informer.rs/D. K., Kurir.rs/Marko Smiljković

- Ovaj čovek što je tukao vlasnika menjačnice i zbog toga robijao nije profil osobe koja bi mogla da počini trostruko ubistvo. On je već saslušan u istrazi i ispostavilo se da nema veze sa zločinom - kaže izvor. On podseća da je u protekle tri nedelje policija obavila razgovore s više desetina osoba koje bi mogle da imaju neka saznanja u vezi s porodicom Đokić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prošli poligraf

- Saslušani su i njihovi rođaci, prijatelji, meštani, Goranovi dužnici do kojih se došlo. Navodno svi do sada ispitani su prošli poligraf - kaže izvor.

Iako porodica Đokić nije iz kriminogene sredine i o njima svi rođaci i komšije imaju lepo mišljenje, sve se glasnije priča da je Goran davao pare na kamatu.

- Istraga ide u više pravaca. Osim Goranovih kontakata, policija češlja i kontakte njegove ćerke i supruge - kaže sagovornik.