AKTUELNO

Porodica Đokić koja je mučki ubijena u ataru sela Moravac, sahranjena je danas na groblju u Žitkovcu. Podsetimo, ova porodica ubijena je 26. septembra nekoliko minuta posle ponoći, kada su se vraćali kući iz sela gde su bili kod Goranove majke.

Inače, zbog ove tragedije danas je u Aleksincu dan žalosti, a zastave su spuštene na pola koplja. Tročlana porodica sahranjena je u istu grobnicu, zajedno, onako kako su i otišli u smrt, a za Lidiju je pored belog sanduka donet i beli krst.

Foto: INFORMER/DK

Pre sahrane u porodičnoj kući u Moravcu održano je opelo, koje je služilo 6 sveštenika. Potresni prizori viđeni u dvorištu kuće lomili su i najtvrđa srca. Porodica je išla od jednog do drugog kovčega i uz jecaje se opraštala od najmilijih, ljubeći njihove fotografije.

Foto: D.K./Informer, Kurir.rs/Marko Smiljković, Foto/MUP Srbije

Svi se pitaju ko je ubio Đokiće? Novinari koji su se danas našli na licu mesta imali su priliku da čuju razne teorije. Jedna od onih od koje podilazi jeza je i da su članove ove porodice vrbovali pripadnici sekte, kako bi od njih uzeli novac. Poznato je da su Đokići imali menjačnicu u Aleksincu, a šuškalo se i veliku količinu novca. Mediji su prenosili i kako je Goran kod sebe u šteku imao čak i do 100 hiljada evra.

Po selu se priča kako su ih presreli članovi sekte i vrbovali zbog para. Iskreno, ja se nadam da to nije tačno. Oni su bili fini ljudi, kulturni i živeli su, koliko ja znam, mirnim životom. Sada u novinama isto čitam razne teorije, ali videćemo vremeno šta se stvarno desilo. Imali su tu menjačnicu, ali nikada im niko nije pretio - priča jedan od komšija.

Za sada to nije poznato, ni zvanično potvrđeno, a mnogi ne veruju u ovu teoriju i nadaju se da nije tačna. Podsetimo, policija sumnja da su Đokići ubijeni iz koristoljublja i da je ubica neko iz njihovog najbližeg okruženja, i upravo iz tog razloga inspektori u civilu su danas bili na sahrani ovoj porodici.