AKTUELNO

Danas će biti sahranjena svirepo ubijena porodica Đokić u Žitkovcu.

Svirepo ubistvo Đokića jedan je od težih slučajeva u Srbiji iz nekoliko razloga. Tragova je puno, ali se još uvek ne zna prava istina i motiv ovog ubistva koji već danima potresa Srbiju.

Misterija oko svirepog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca i dalje traje, a kao mogući motiv ovog zločina, pored koristoljublja, pominju se i dugovi, koje su pojedini ljudi iz Aleksinca i okoline navodno imali prema Goranu Đokiću, vlasniku menjačnice.

Jutros je ispred menjačnice u Aleksincu, čiji su vlasnici bili Đokići, osvanula potresna čitulja koja se retko viđa. Cela porodica na jednoj umrlici, svi jedno do drugoga kako su i ubijeni.

Foto: Srbija Danas

U Aleksincu su danas zastave spuštene na pola koplja, vlada muk i jeza, svi žitelji sa tugom, strahom i suzama prolaze pored menjačnice, krste se i žale svoje komšije za koje su ranije rekli da su bili vredni, pošteni i dobri ljudi.

Tela Gorana, Gordane i Lidije Đokić dopremljena su juče u selo Moravac, u kuću Goranove majke Stojanke.

Porodica će biti sahranjena sutra u 13 sati na groblju u Žitkovcu, potvrdio je Novica Aritonović, Gordanin brat.

Foto: Srbija Danas

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i Lidija, oteti su i brutalno ubijeni u nedelju nešto posle ponoći. Njihovi rođaci dva dana kasnije primetili su da ih nema, da su im telefoni nedostupni i da im je porodična menjačnica zatvorena, a stan zaključan, te su njihov nestanak prijavili policiji. Policija je u utorak krenula u opsežnu potragu za nestalom porodicom koja je trajala sve do subote ujutru kada je najpre, u ataru sela Tešica pronađen njihov zapaljen automobil, a onda, desetak kilometara dalje, na nepristupačnom terenu i ataru sela Moravac, odakle su Đokići kobne večeri krenuli, pronađena su njihova spaljena tela.

Prvi rezultati obdukcije pokazali su da su Đokići ubijeni hicima iz pištolja i da su njihova tela potom, u pokušaju da se svi dokazi unište, spaljena. Prema nezvaničnim informacijama, Goran i Lidija su ubijeni sa po najmanje jednim hicem u glavu, dok je Gordana ubijena sa dva hica - u grudi i glavu.

Foto: Srbija Danas

Povodom tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Đokić, Gordana, Goran i Lidija, Opština Aleksinac proglasila je 7. oktobar 2021. godine za Dan žalosti.