AKTUELNO

Porodica Đokić, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija biće sahranjeni sutra u 13 časova na groblju u Žitkovcu, potvrdio je Novica Aritonović, Gordanin brat.

- Sahrana će biti u 13 časova. Tela će prenoćiti u Moravcu, kod Goranove majke, ispratićemo ih kako dolikuje - rekao je vidno potreseni Aritonović.

Ožalošćena rođaka Verica Đokić rekla je da je u utorak trebalo da preuzmu tela, ali je to odloženo da bi se upotpunila obdukcija. Ona kaže da joj je najteže kada pomisli da su samo nekoliko sati pre zločina bezbrižno sedeli u njenoj kući i pričali do kasno u noć.

- Kad pomislim da nam je to bio poslednji put da smo ih videli. Gordana i ja smo sedele na krevetu i pričale, a ostali su bili u gornjoj kući. Kada je videla da je već ponoć, rekla mi je: "Deverična, tebe čeka posao sutra, a vidi koliko je sati. Krećemo mi polako" - zastaje Verica, dok joj suza suzu stiže. - Divne ljude smo izgubili. Evo, možete da pitate celo selo kakvi su bili.

Meštani u strahu

Komšije, koje su i u utorak dolazile u kuću Goranove majke Stojanke da izjave saučešće, kažu da je to što se dogodilo Đokićima zaista strašno.

- Od pre dva dana, ovde i da neko nešto zna, ne sme da kaže. Naplašio se narod. Snimke kamera, koje su radile u selu, uzela je policija - navode u Đokićevom komšiluku i dodaju da Goranova majka, od kada se dogodio zločin, leži u krevetu potpuno skrhana.

Tela pronađena uz pomoć baznih stanica

Kako se saznaje saznaju, tela pobijene tročlane porodice Đokić nisu pronađena slučajno niti nasumično, već se do Gorana, Gordane i Lidije došlo analizom baznih stanica mobilne telefonije. Inspektori su uz pomoć operatera, danonoćnom istragom i analizom, došli do lokacije na kojoj su poslednji put registrovani aparati oca i ćerke.

Na tom potezu su pripadnici policije pojačali "češljanje" terena i tako došli do ogromnog smetlišta i jame u kojoj su bila tela Đokića, u ataru sela Moravac.

- Nekoliko sati ranije, 12 kilometara dalje, pronađen je izgoreli auto ove porodice i u njemu čaura. Otac, majka i ćerka ubijeni su sa po dva hica u grudi i glavu. Tela su potom posuta benzinom i zapaljena. Vatra je najviše oštetila telo devojke, što je dodatno otežalo obdukciju. Pucano je iz dva oružja, najverovatnije pištolja kalibra devet i 7,65 milimetara. Verujemo da je u zločinu učestvovalo više ljudi - navodi izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, porodica Đokić je najverovatnije oteta, a Goran je potom primoran da siđe sa asfaltnog puta i da nastavi da vozi po nasipu uz Južnu Moravu.

- Ceo događaj, od otmice pa do paljenja auta, odigrao se od 00.30 pa do 2.30. Jer, jedna od kamera je registrovala u blizini atara sela Tešice prolazak Đokićevog crnog "pasata" u 2.05. Prema nekoj rekonstrukciji, ubice su posle zločina nastavile kretanje i došle do sela Tešica. I tu ih je kamera snimila kada su prelazili most i sa druge strane Južne Morave, u gustom šipražju, zapalili automobil kako bi uklonili tragove - navodi sagovornik.

Nedvosmisleno je utvrđeno da su Đokići ubijeni na jednoj lokaciji, a potom su tela doneta do smetlišta i zapaljena. Ne isključuje se mogućnost da su ubijeni i u "pasatu".

- Postoji nekoliko tragova na kojima se radi. Krug se polako steže. Imamo indicija i određena saznanja ko bi mogao da bude "mozak" zločina, a i ko je ostatak "ekipe" koja je sprovela u delo krvavi plan. Tiper je napustio zemlju, ali to ne znači da će izbeći odgovornost - ističe sagovornik.

Autor: