AKTUELNO

Istragom nezapamćene tragedije koja se dogodila za vikend u Obrenovcu, prilikom koje su dve devojčice od pet i sedam godina stradale od strujnog udara dok su bile same u stanu, utvrđeno je kako je do ove tragedije došlo.

Prema nezvaničnim saznanjima, strujni udar od koga su stradale devojčiče, najverovatnije je izazvala veš mašina koja je bila uključena, prenose domaći mediji.

U okviru predistražnih radnji biće utvrđeno da li je majka devojčica, počinila krivično delo kada ih ostavila same, što je rezultiralo ovom nezapamćenom tragedijom.

Podsetimo, tragedija koja je uznemirala javnost dogodila se u subotu u Karađorđevoj ulici u Obrenovcu. U trenutku nesreće, sa njima u stanu bila je i najmlađa trogodišnja sestra, koja je nepovređena. Prema rečima komšija, stan je bio poplavljen, pa se pretpostavlja da su se deca igrala i prskala tušem, kada se dogodio strujni udar. Voda je poplavila nekoliko stanova u zgradi, nakon čega su komšije shvatile da se nešto dešava.

Foto: Twitter.com/Privatna arhiva

Komšije su lupale na vrata stana na šestom spratu, u kome je živela porodica, ali niko nije otvarao.

"Zatvorili smo ventile za vodu i pozvali smo vlasnike stana. Reč je o stanu na šestom spratu, a voda je tada već došla do trećeg. Vlasnik je odmah stigao, međutim, nije mogao odmah da uđe, jer je porodica zamenila bravu. Tada su došli kumovi porodice, koji su, na sreću, imali ključeve od stana. Dve devojčice su nađene u kupatilu, dok je treća uspela da se spasi tako što se popela na krevet", kazao je jedan od komšija.

#Obrenovac