AKTUELNO

Slučaj likvidacije porodice Đokić iz Aleksinca nije jedini. Slični zločini već su se dešavali u Srbiji.

Ubistva u kojima je likvidirano više članova porodice često su se dešavala zbog najbanalnijih stvari. Komšijskih, svađa, ljubomore. ali najčešće zbog novca.

Ubica često ima kao metu jednu osobu, međutim kako kažu stručnjaci, kada ubice dođu na mesto zločina stradaju svi koji su se tu našli.

Miloševićima tražili 100.000 maraka

U selu Gradojeviću 2000. godine grupa maskiranih i naoružanih muškaraca razvalila je nogama ulazna vrata i upala u kuću Milomira Miloševića tražeči da od njegove porodice 100.000 maraka.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Prvo su mučili, a potom likvidirali Milomira, njegovu suprugu Ljilanu, kao i majku Milenu. Preživeo je samo Miloševićev sin Milan kome su razbojnici iz neposredne blizine pucali u glavu, ali mu je metak samo okrznuo slepoočnicu posle čega se onesvestio.

Tri godine kasnije uhapšena su trojica muškaraca zbog ovoj zločina.

Tročlanu porodicu ubio rođak

U julu 2007. godine u Žarkovu ubijena je tročlana porodica Sitarica u stanu u Vododvodskoj ulici. Tela Zorana, supruge Gordane i ćerke Zorice pronašli su vatrogasci koji su došli zbog dima koji se širio iz njihovog stana. Ubica je pobegao njihovim automobilom.

Nakon skoro mesec dana uhapšen je osumnjičeni za zločin Damir C. strani državljanin BiH, inače bliski rođak porodice Sitarica. Motiv ubistva bilo je koristoljublje - iz kuće Sitarica odneto je 5.000 evra, 2.000 švajcarskih franaka, pet telefona i foto aparata.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović, Pixabay.com, MUP Srbije

Zbog dijamanata ubijeno šestoro ljudi, među žrtvama i dvoje dece

Najmasovnije nerasvetljeno ubistvo je zločin 2005. godine u kući porodice Salma na Horgošu, kada je ubijeno šest osoba. Ni posle 16 godina ne zna se ko stoji iza tog zločina.

U dve porodične kuće nađeno je šest tela. Supružnici Jovanka i Jožef izbodeni su nožem, a nekoliko metara dalje u novoj kući nađeni su mrtvi njihov sin Nandor, snaja Neli, unuk David i unuka Betina ubijeni automatskim oružjem sa prigušivačem. Nakon ubistva izvršena je premetačina u kući. Veruje se da je motiv smanknuća novac, jer se verovalo da Nandor bogatstvo i dijamante.

Foto: Pink.rs

Bračni par Karaklajić tipovan

Momčilo i Dušanka Karaklajić 2010. godine su brutalno ubijeni u svojoj kući u naselju Zuce. Pljačkaši su ih celu noć mučili. Ni ovaj zločin nije rasvetljen do sada i pretpostavlja se da je tipovan, odnosno da je umešan neko ko ih je dobro poznavao.

#porodica Đokić