AKTUELNO

Policija intenzivno radi na rasvetljavanju trostrukog ubistva porodice Đokić iz Aleksinca, koje je potreslo Srbiju.

Komandant Žandarmerije Dejan Luković otkrio je nove detalje o brutalnom ubistvu ove tročlane porodice.

- Rezultati obdukcije će biti danas i to će nam pomoći u daljoj istrazi - rekao je Luković i dodao da su svi resursi MUP-a trenutno usmereni na rešavanje tog monstruoznog zločina, ali da jop nema jasnih dokaza da je motiv ubistva koristoljublje.

Foto: D.K./Informer, Kurir.rs/Marko Smiljković

- Javnost će biti upoznata sa svim detaljima. Ovakva krivična dela se najčešće izvršavaju iz koristoljublja, ali to ne mora uvek da bude glavni uzrok. Mogla bi i preljuba da bude u pitanju - naveo je Luković gostujući u emisiji Redakcija na Kurir televiziji, i dodao da je otmica, ali i ubistvo porodice Đokić, detaljno isplanirano i najverovatnije je zločin koji je počinilo više osoba.

- Sa policijske strane gledano i iz našeg dugogodišnjeg iskustva, ovaj zločin je prethodno morao da bude dobro isplaniran ili je bilo više izvršilaca krivičnog dela. Lokacija gde je vozilo pronađeno je zaista dobro skriveno i to je moralo biti unapred isplanirano - naveo je Luković.

Foto: TV Pink Printscreen

On je istakao i da je moguće da su ubice uveliko pobegli iz Srbije.

- Oni su mogli već dan nakon izvršenja zločina da budu van granica zemlje s obzirom na to da smo mi informaciju o nestanku dobili tek tri dana kasnije - rekao je Luković i precizirao da mobilni telefoni oca Gorana i ćerke Lidije koji su isključeni iste sekunde i dalje nisu pronađeni.

Na ovom mestu su pronađena tela:

Foto: Informer.rs/D. K.

Foto: Informer.rs/D. K.

Podsetimo, članovi porodice Đokić, Goran, Gordana i Lidija iz Aleksinca ubijeni su u noći između nedelje i ponedeljka, a njihova tela su pronađena spaljena i sakrivena u selu Moravac.

#porodica Đokić