AKTUELNO

Ubistvo porodice Đokić ne prestaje da šokira celu Srbiju. Kako pišu mediji, pretpostavlja se da su u stravičnom zločinu učestvovale najmanje dve osobe, od kojih su neke dobro poznavale tročlanu porodicu Đokić.

Kada su nađena tela članova porodice Đokić iz Aleksinca, zbog stepena ugljenisanosti tela, teško je bilo uočiti o kome se radi, kaže izvor.

JEDVA IDENTIFIKOVALI MAJKU I ĆERKU

Sumnja se da je na zadnjem sedištu, pored Lidije, sela još jedna osoba, koja je porodicu Đokić pod prisilom odvela na drugu stranu puta. Na oko kilometar i po od glavnog puta, iza desetina njiva i drveća, u subotu su pronađena tri tela, u jami punoj đubreta, prekrivena granjem – kaže izvor Objektiva. Prema stepenu ugljenisanosti tela, teško je bilo uočiti o kome se radi.

Foto: TV Pink Printscreen

Ispod granja se naslućivalo nešto nalik ruci, što se ispostavilo kao tačno. Na jednoj gomili su bila dva tela, a malo dublje treće, za koje se odmah utvrdilo da je Goran Đokić. Njegovo telo nije bilo skroz spaljeno. Tačnije, samo glava mu je bila potpuno ugljenisana, dok su majka i ćerka bile neprepoznatljive – navodi dalje izvor blizak istrazi. Gordanino i Lidijino telo jedva su identifikovali, a za to su im pomogli i članovi porodice.

GORDANU PREPOZNALI PO NARUKVICI

– Gordana je nosila narukvice, pa smo zahvaljujući porodici uspeli da raspoznamo koje je njeno telo, dok za Lidijino, na prvi pogled, nismo mogli da utvrdimo da li je muško ili žensko. Toliki je stepen povreda bio – nastavlja sagovornik.

Foto: TV Pink Printscreen, Pink.rs, Kurir.rs/Marko Smiljković

Kao motiv ovog trostrukog ubistva jedino se pominje novac, ali će istraga utvrditi tačan uzrok. Zasad je utvrđeno da je smrt nastupila između pola jedan i dva sata posle ponoći, odnosno kada je prvi i drugi put viđeno njihovo vozilo na asfaltnom putu u Moravcu.

Kako je Lidijino telo pronađeno u najlošijem stadijumu, sumnja se da je ona prva ubijena, tačnije da su prvo ćerkom krenuli da ucenjuju Gorana da preda novac. Šta je pozadina, odnosno da li on nije imao kod sebe ili nije želeo da im da pare, ne zna se, ali su nakon Lidije, vrlo brzo usmrtili i Gordanu. Goranu su poslednjem presudili, umro je u najgorim mukama – dodaje izvor.

PA ZAR TRI GROBA DA JA KOPAM?

U dvorištu porodične kuće u selu Moravac, gde je nestala porodica iz Aleksinca poslednji put viđena, zatečeni su Goranova majka Stojanka, kao i snaja Verica.

Sine moj, čekam vas da mi dođete svaki dan, a vas niotkuda. Deco moja… Joj, Lidija, nado bakina, diko moja, što mi tebe uzeše – naricajući je ponavljala nesrećna starica, skrhana bolom.

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković, Tanjug/TV ZONA PLUS, Informer.rs/D.K.

– Pa zar tri groba da ja kopam? To su mafijaši, oni su sve za pare uradili. Dali bismo im i stan i kuću samo da su mi decu pustili. Zašta ja više da živim, Lidija, bakino čedo – neprekidno je, jecajući, ponavljala utučena starica.

TO SU MONSTRUMI

Goranova snaja Verica Đokić (56) je rekla da sedam noći nije spavala i da se do poslednjeg trenutka nadala da će se pojaviti.