AKTUELNO

Potraga je nastavljena.

Novinar Televizije Pink Mladen Mijatović ističe da su lična dokumenta tročlane porodice ostali u stanu u kom su živeli u Aleksincu.

- Potraga je nastavljena čim se razdanilo oko 5.30 sati. Više od 100 pripadnika MUP-a je angažovano. Tu su i pripadnici Žandarmerije. Svi su na terenu i on se češlja stopu to spotu, iako je jako nepristupačan. Neverovatno je da nigde nikakav trag bilo kakav ne postoji, trag vozila, borbe, sukoba...Sve je čisto - navodi Mijatović.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovakav slučaj nismo imali, da nestane tročlana porodica. Poslednji put su viđeni u selu Moravac, gde živi Goranova majka, u ponedeljak 00.20 i krenuli su ka kući u Aleksincu. Međutim, nisu išli uobičajenim putem, nisu skrenuli na prvoj raskrsnici gde treba, već kontra putem. Poslednji put ih je uočila kamera u selu Tešice koje je nekih osam kilometara od Moravca dva sata kasnije. U tih 120 minuta se dogodila misterija. Prvo idu asfaltnim putem, prelaze na makadam, pa ponovo na asfalt. Ili su išli preko njiva ili je vozilo stajalo. Kamera nisu posle i pre toga registrovale neko prateće vozilo

Foto: Kurir.rs/Marko Smiljković

Pretpostavka je da su išli alternativnim putevima ka Nišu, navodi Mijativić i dodaje da se nisu pojavili na auto-putu.

Prema njegovim rečima, imali su dva mobilna telefona - otac i ćerka.

- I jedan i drugi su isključeno oko tri sata ujutru. A ćerka je poslednji put komunicirala sa drugaricom oko ponoći preko vibera ili vocapa i u toj komunikaciji nije uočeno ništa sumnjivo. Goran je takođe imao uobičajenu komunikaciju - ističe Mijatović.

Glavni urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević novi snimci sigurnosnih kamera ukazuju da su nestali između 22 sata i ponoći.

- Ništa osim toga se ne zna. Žandarmerija i policija pretražuju teren. Indicije su da su pali u provaliju, a druga da su oteti. Nadamo se da će biti pronađeni živi i zdravi. Jedna velika misterija, ovakvi slučajevi zaista nisu čestvi - naveo je Lađević.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže, mogućnost da su oteti proizilazi iz činjenice da je vlasnik menjačnice pozajmio jednom čoveku oko 100.000 evra koje nije imao da mu vrati.

Podsetimo, porodica Đokić, Goran, Gordana i njihova ćerka Lidija (25) nestali su u nedelju posle ponoći kada su se iz Moravca vraćali ka svom stanu u Aleksincu. Negde između mesta Žitkovac i Aleksinac njima se izgubio svaki trag.

Foto: TV Pink Printscreen

Od tada telefoni su im nedostupni, nema ih na mreži, njihov automobil crni "folksvagen pasat" nije pronađen. Jednostavno Đokići su nestali bez traga, uprkos opsežnoj potrazi koja traje već tri dana.

#Nestanak

#Porodica