AKTUELNO

Više javno tužilaštvo pokrenulo je optužnicu protiv Aleksandra Čabarkape.

Nakon što je javnost sazala da je Aleksandar Čabarkapa početkom aprila ove godine bio saučesnik u pljačkanju kuće deviznog penzionera, prerušen u kostim policajca, Više javno tužilaštvo u Šapcu pokrenulo je optužnicu protiv njega.

Podsetimo, Aleksandar Čabarkapa uhapšen je ubrzo nakon što je počinio ovaj zločin i to u jednom motelu. On je iznajmio sobu kako bi mogao posle izvršenog krivičnog dela da se skloni, a pored njega, lisice na ruke stavljene su i još četvoriti njegovih saučesnika.

Foto: Facebook.com/Aleksandar Cabarkapa

- Tužilaštvo je podiglo optužnicu protiv Čabarkape zbog razbojništva i ona se nalazi na proveri u Višem sudu. On je i dalje u pritvoru, a dostavljen je i predlog da mu se pritvor produži - rekao je izvor.

- Čabarkapa, kao i S. Đ. (45), N. M. (31), A. N. (41) i Z. G. (30), upali su u kuću 1. aprila uveče, a dvojici muškaraca koji su bili unutra predstavili su se kao policajci koji su došli da traže skrivene migrante. Vlasnik kuće nije bio tu. Unutra je bio kućepazitelj (51) i vlasnikov rođak (43). Lažni policajci su ih pretukli, vezali i zarobili u tuš-kabini u kupatilu koje su zaključali. Tražili su neki sef sa devizama i zlatom, ali su našli samo 100 franaka, 150 evra i 6.000 dinara - kaže izvor.

#Aleksandar Čabarkapa