AKTUELNO

Beživotno telo devojčice srpskog porekla pronađeno u automobilu njenog dede kod Napulja, gde se prethodno satima igrala s nekoliko drugih mališana.

Troipogodišnja Martina M., za koju se navodi da je državljanka Srbije, pronađena je mrtva u automobilu svog dede. Devojčica je, navodno, pre toga bila na dečjem rođendanu, a u kolima se igrala s drugim mališanima.

Kako navode italijanski mediji, majka je pronašla Martinu, pa je dete, koje je bilo bez svesti, hitno transportovano u bolnicu „San Đovani Bosko“.

- Utvrđeno je da porodica stanuje u nomadskom kampu. Devojčica je u bolnicu doneta mrtva i utvrđeno je da je najverovatnije preminula tri do četiri sata pre nego što ju je majka pronašla. Lekari su mogli samo da konstatuju njenu smrt i zabeleže da je na čelu imala ranu - navode mediji.

Foto: Wikipedia

Policija utvrđuje da li je devojčica povređena u igri, a prema navodima medija, bila je bez odeće.

- Rana je mogla nastati i od blažeg udarca ili pada. Postoji mogućnost da se onesvestila ili zaspala u automobilu i preminula usled toplotnog udara. Zanimljivo je da automobil nije bio zaključan kad je dete nađeno - prenosi italijanska štampa.

Mediji navode i da su roditelji male Martine srpski imigranti koji su živeli u romskom kampu u blizini Napulja. U istragu je uključen i centar za socijalni rad koji je posećivao kamp u kom je devojčica živela.

#Italija

#Misterija

#Smrt

'