AKTUELNO

Stanovnik Beča blizak 56-godišnjaku koji je na najmonstruozniji način ubio svoje troje dece, izneo je šokantne detalje o njegovom dvostrukom životu. Kazao je kako je Harald Kopitz navodno bio opsednut idejom da nije njihov biološki otac, piše austrijski tabloid Heute.

U objavi koju je pre jezivog zločina ostavio na svom Fejzbuk profilu, Austrijanac se žalio kako mu njegova braća iz masonske lože nisu hteli pomoć i u poslu te je izneo svoje brige o finansijama.

- Bio je na dnu, nije imao novca - kazao je izvor o Haraldu koji je, prema njegovim navodima, bio u velikim problemima.

Portparol Svetske masonske organizacije izvestio je kako nije Kopitza poznavao lično i kako ga ne može identifikovati kao jednog od braće.

- Ne znam šta je očekivao i zašto se uopšte pridružio masonima, ako je to uopšte istna. Masoni se međusobno pomažu samo legalno. S druge strane, ništa ne opravdava ubistvo, to ne odgovara masonskoj filozofiji. Masoni se ograđuju od počinitelja.

Kopitz je navodno vodio užurban život mimo svog života u Zagrebu. Prema izvoru austrijskog Hojtea, 56-godišnjak je često u Beču posećivao 'crvenu četvrt' i konzumirao drogu.

Njegov prijatelj kaže kako mu se Kopitz činio kao da je u depresiji. Navodno je nekoliko puta naglašavao kako je siguran da 7-godišnjim blizancima i četverogodišnjaku nije biološki otac.

- U protekle dve godine konstantno je omalovažavao svoju porodicu - kazao je njegov prijatelj za Heute.

Ubica se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi u KBC Sestre milosrdnice pod policijskim nadzorom i u dobrom je stanju. Policija istražuje da li je bio pod uticajem psihoaktiivnih supstanci u trenutku mučnog zločina.

Autor: