AKTUELNO

Na novom Pazarskom groblju u Pirotu, u prisustvu rodbine i mnogobrojnih prijatelja sahranjena je porodilja stara 24 godine koja je pre tri dana u niškom UKC na svet donela žensku bebu, da bi juče ujutro usled naglog pogoršanja zdravstvenog stanja izazvanog posledicama kovid 19, nažalost preminula.

Iza nje su ostali suprug, tek rođena beba, koja nija pozitivna na koronu, majka, otac i drugi bliski koji još uvek ne mogu da poveruju u nesreću koja ih je snašla. Ona je u Pirotu bila često viđena u porodičnom kafiću, na početku takozvanog Veznog takta, bila je redovno raspoložena, vedra i spremna na razgovor sa mnogima.

Mnogi je znaju i kao studenta niškog Ekonomskog fakulteta.

Iz pirotske Bolnice je u Niš dopremljena bez ikakvih ginekoloških problema, a porođaj u devetom mesecu u niškom UKC je urađen carskim rezom, kako bi se smanjio pritisak na unutrašnje organe.

Zdravstveno stanje joj je bilo odlično do juče ujutro, kada se naglo pogoršalo. Nisu pomogle ni reanimacije, ni druge procedure savremene medicine, a lekari i osoblje Kilinike su veoma teško podneli smrt ove mlade žene koja je zavila porodicu u crno.

Autor: