AKTUELNO

Oni imaju pravo žalbe Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Viši sud u Novom Pazaru osudio je danas na po pet godina zatvora Hasiba M. (46), Edisa D. (19), Nuhiju B. (29), Asmira I. (28) i Ediba M. (44) na po pet godina zatvora.

Oni su oglašeni krivima zbog toga što su krajem septembra prošle godine, u jednoj kući u Hercegovačkoj ulici u ovom gradu, počinili krivično delo obljube nad nemoćnom osobom, dvadesetogodišnjom S. P, zaostalom u razvoju.

Oštećana S. P. je osoba sa smetnjama u razvoju, a u Hercegovačku ulicu otišla je da potraži prijateljicu koju je poznavala iz narodne kuhinje.

Pročitajte još: STIGLI STRAVIČNI REZULTATI OBDUKCIJE: Utvrđeno KAKO SU UBIJENI Maja (38) i njen sin Mihailo (4)

U ulici je srela trojicu mladića koji su joj rekli da tu žive, da imaju neko slavlje i da je pozivaju na piće. Nakon što je S. P. popila nekoliko "koktela" svi osuđeni su je silovali u kući broj 147, a potom su je uveče taksijem poslali kući. Njena komšinica primetila je tragove nasilja po njenom vratu i već sutradan je odvela u policiju.

Svi osuđeni su skoro godinu dana proveli u pritvoru. Na sudu su se branili da je S. P. na sve što se događalo na njihovom slavlju dobrovoljno pristala.

#Novi Pazar

#Presuda

#Silovanje

'