AKTUELNO

Tužilac za organizovani kriminal Mladen Nenadić sastao se u petak sa predstavnicima grčke policije.

Kako je poznato, ti policajci rade na rasvetljavanju ubistava vođe škaljarskog klana Igora Dedovića (43) i njegovog bliskog saradnika Stevana Stamatovića (43), kako bi razmenili dokaze i saznanja o zločinu iz januara 2020. godine.

Zbog svega prikupljenog u toku je predistražni postupak za ova dva ubistva koja se stavljaju na teret upravo klanu Veljka Belivuka. Zanimljivo je i to da je u trenutku likvidacija Velja Nevolja bio u Atini.

Foto: Printscreen YouTube/OneTV, MUP

- Očekujemo pokretanje nove istrage jer smo došli do novih dokaza koji upravo terete Veljka Belivuka i njegovu grupu za ubistvo vođe škaljarskog klana Igora Dedovića i njegovog najbližeg saradnika Stevana Stamatovića. U trenutku zločina u Atini je tog januara 2020. godine upravo bio Velja Nevolja. Za Belivukov boravak u Grčkoj saznalo se tek nedavno, kada je protiv njega i njegove grupe pokrenuta opsežna istraga, koja je rezultirala hapšenjem 4. februara. ove godine - objašnjava sagovornik blizak istrazi.

Inače, ukoliko se dokaže veza klana Veljka Belivuka sa dvostrukim ubistvom u Atini ovoj grupi na teret će se staviti ukupno sedam zločina.

- Sumnja se da su Dedović i Stamatović ubijeni po nalogu Radoja Zvicera. Nađena je komunikacija na “skaju” iz koje se vidi da je Miljković besan, jer smatra da “sve rade” on i Belivuk, a da veći deo kolača uzima Zvicer. Miljković je u nekoliko navrata govorio Veljku da ih Zvicer “malo plaća” - dodaje izvor blizak slučaju.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema našim informacijama, Belivuk i Miljković su nakon dva ubistva u Atini dobili nalog da organizuju novu likvidaciju nekoliko meseci kasnije, i to na Krfu. Tada su ubijeni Baranin Alan Kožar i Damir Hadžić iz Užica. Oni su isto važili za bezbednosno interesantne osobe, bliske “škaljarcima” i Filipu Koraću.

- Preko aplikacije “skaj” Miljković ponovo u nekoliko navrata govori Belivuku protiv Zvicera. Žali se da im dodeljuje najprljavije poslove, a da im daje daleko manje para nego što zaslužuju. S druge strane Belivuk i Miljković su govorili svojima da Zvicera ne bi ni bilo da nije njih, da su im oni “najverniji i najbolji vojnici” i da za sve zločine uvek moraju da organizuju “svoje ljude”, jer su “Crnogorci nesposobni”.

- U jednoj poruci, koju šalje Veljko Belivuk iz Crne Gore, saradnicima u Ritopeku, kaže: “Evo, deremo ove glupe Crnogorce”.

Podsećanja radi, Dedović i Stamatović ubijeni su u nedelju, 19. januara 2020. godine oko 18.30 sati po podne u restoranu “Voskopula”. Četvorica muškaraca, maskirana kapuljačama i šalovima, ušli su u lokal i prišli stolu za kojim su sedela dvojica Crnogoraca sa ženama i decom. Naočigled gostiju i porodice, otvorili su vatru i izrešetali Dedovića i Stamatovića pred decom ubijenih, devetogodišnjim dečakom i šestogodišnjom devojčicom. I Dedović i Stamatović podlegli su povredama, jedan na licu mesta, a drugi u bolnici. Uz to, metak je pogodio ženu Stamatovića u butinu, nakon čega je ona hospitalizovana.