AKTUELNO

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo uhapsili su D.S. zbog sumnje da je lažno prijavio krađu delova sa vozila, dok je M.R. priveden zbog teške krađe.

U PU Istočno Sarajevo su rekli da je za Đ.V. iz Gacka raspisana potraga i za istim se intenzivno traga, zbog teške krađe, piše Srpskainfo.

– D.S. se sumnjiči da je dana 16. septembra lažno prijavio da su mu nepoznati izvršioci na parkingu, u ulici Nikole Tesle u Istočnom Novom Sarajevu oštetili vozilo „golf 7“, otuđivši više delova sa i iz istog – rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Ona je dodala da su operativnim radom policijski službenici došli do saznanja da su D.S, M.R. i Đ.V. po prethodnom dogovoru pripremili vozilo za lakšu krađu delova, iste ukrali, te sakrili u kući kod M.T. iz Pala.

– Na osnovu naredebe Osnovnog suda u Sokocu, a uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, 17. septembra u Palama izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata, koje koristi M.T. kojom prilikom su pronađeni i oduzeti navedeni auto delovi, čime je M.T. počinio krivično delo prikrivanje – istakla je Stokanovićeva.

Nakon dokumentovanja predmeta nadležnom tužilaštvu će protiv D.S, M.R, Đ.V. i M.T. biti dostvaljen izveštaj za navedena krivična dela.