AKTUELNO

Komšije i prijatelji Veljka Ratkovića (21), člana Kulturno-umetničkog društva Kraljevačka riznica, koji se preksinoć srušio na bini na manifestaciji Kupusijada u Mrčajevcima, i preminuo, kažu da su ostali u šoku nakon ove vesti.

Stanovnici zgrade u kojoj je mladić živeo imaju samo reči hvale za njega.

Foto: RINA

- Prekjuče sam razgovarao s njim, u komšiluku se uvek čulo kad bi muzicirao. Osim frule, mislim da je svirao i flautu ili klarinet - rekao je komšija.

Tačan uzrok smrti mladića još nije poznat, a Više tužilaštvo u Čačku će sprovesti istragu.

- U izveštaju lekara Hitne pomoći stoji da je uzrok smrti infarkt. Naložena je obdukcija, koja bi trebalo da utvrdi tačan uzrok - rekli su u tužilaštvu. Podsetimo, očevici nemilog događaja kažu da je muzičar odjednom pao na pod scene.

Imali smo planove!

M. I., stariji učesnik KUD i član folklorne sekcije, kaže da su u subotu imali divan nastup na Kupusijadi. - Imali smo i dogovor da nakon njega svi zajedno odemo na večeru, da probamo kuvani kupus. Veljko je takođe trebalo da ide s nama. Mlađi članovi su imali u planu da se ne vraćaju s nama u Kraljevo, već da ostanu i provesele se na Kupusijadi, mislim da je i Veljko trebalo da bude u toj ekipi. Svi smo u šoku - rekao nam je M. I.