AKTUELNO

Jedan očajni otac sa Long Ajlenda zamolio je policiju i javnost za pomoć da pronađe svoju ćerku koja je nestala tokom putovanja po Sjedinjenim Državama sa dečkom.

Gabi Petito (22) je poslednji put viđena u Nacionalnom parku Grand Teton u Vajomingu krajem avgusta. Mesec dana ranije, ona je krenula na put sa dečkom, koji je preko društvenih mreža identifikovan kao Brajan Londri.

On se od tada vratio na Floridu a kako prenosi "Njujork post" unajmio je advokata i odbija saradnju s vlastima.

- Želim da zadržim fokus na pronalsku Gabi. Londri nije važan. Vozilo u kom su bili nije važno. Ne fokusirajte se na gluposti, već na to da je pronađete. Molim vas – rekao je otac Džo Petito.

Foto: Instagram.com/gabspetito

Gabi i Brajan su putovali kombijem i stali na više mesta, a ona je planirala da na kraju dođu do Portlanda u Oregonu kako bi bila sa porodičnim prijateljem za Noć veštica.

- Transformisali su kamper. Ona je i ranije putovala ali ne sa drugačijim kombijem i tako slobodna – istakao je Džo, dodajući da je Gabi bila u redovnom kontaktu s porodicom tokom putovanja.

Gabi ga je 21. avgusta obavestila da joj se vozilo ugasilo tokom zaustavljanja u Solt Lejk Sitiju.

- Sve je bilo dobro. Vozilo se ugasilo gde god da je bila. Nije mogla doći do signala iz bilo kog razloga – očajan je otac.

Ali, prošle nedelje se njegova bivša žena Nikol Šmit zabrinula da nešto nije u redu jer se nije čula sa ćerkom.

- Pitala me da li sam se čuo sa Gabi. Rekao sam joj da nisam. Njen telefon je preusmeravao pravo na glasovnu poštu pa je u petak nastala uzbuna i pokušali smo da prijavimo nestanak osobe – navodi Džo.

On je urgirao ljude širom zemlje da mu pomognu u potrazi.

- Tako je to sa kombijem. Mogli su otići bilo gde, nažalost u ovom slučaju u pitanju je čitava zemlja – rekao je otac.

Vlasti su od tada, kako navodi "Njujork post", pronašle vozilo u kojem su putovali Gabi i Brajan, u pitanju je beli "Ford tranzi" iz 2012, sa tablicama iz Floride. Džo je rekao da poznaje Gabinog dečka, ali nije dalje želeo da dalje komentariše o Brajanu.