AKTUELNO

Stanovnici Ulice cara Dušana u Zemunu su i dalje u šoku zbog krvavog pira koji se dogodio u broju 193, u kojem su izrešetani supružnici Milan i Verica Kričković koje je upucao Dušan Vujić.

- Prvo sam čuo tri ili četiri pucnja, potom kao da je bila pauza, pa još. Pomislio sam da su petarde, ali onda se čuo vrisak koji nas je sve sledio. Čulo se: "Nikola, Nikola", potom zapomaganje i vikanje "upomoć"! - priča komšija upucanog para.

U prvi mah, kaže on, ljudi su se uplašili, te nisu izašli napolje, već je većina gledala kroz prozor. Tada su videli da je Verica sva krvava i da je ona dozivala upomoć, kao i to da je zvala prvog komšiju Nikolu da joj pomogne. Prema njegovim rečima, Milan je uspeo da pozove policiju.

Njih dvoje su upucani sa pet metaka.

- Dušan je njihov podstanar. Tačnije, on živi u jednoj kući, a oni u drugoj. Koliko znam, on je čuvao maćehu, a nakon što je ona umrla, ovi su hteli da ga isele, a dugovao im je i novac - kaže komšija i dodaje da Dušana znaju kao mirnog čoveka i da ih je sve iznenadilo da uopšte ima pištolj.

- Ništa nije ukazivalo na tragediju. Verica i Milan su otišli u prodavnicu pre krvavog pira. Video sam da se vraćaju sa hlebom. Potom su, koliko znam otišli kod Dušana u kuću i tu se sve desilo. Prvo se čula svađa, a potom pucnjevi - kaže on.

Stanje supružnika još uvek nije poznato, a napadač je uhapšen odmah. Verica je, prema prvim informacijama, pogođena sa dva metka, a on sa tri.

Dušanu određen pritvor

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu odredili su Dušanu zadržavanje do 48 časova zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On se tereti da je danas oko 14 časova u Ulici cara Dušana u Zemunu, nakon kraće svađe, ispred kuće ranio sedamdesettrogodišnjeg muškarca i šezdesetsedmogodišnju ženu.

Policija je, neposredno nakon izvršenja krivičnog dela, uhapsila D. V. Kod osumnjičenog je pronađen pištolj CZ M57 koji je imao u legalnom posedu, a iz kojeg je, kako se sumnja, pucao.

Povređeni su prevezeni u Urgentni centar, gde su zadržani na lečenju.

Autor: